Çadırcı Şekerleme, 2016'da üretimini artıracak

Özçadırcı Şekerleme, 2016'da 5 bin metrekarelik yeni bir alana geçerek üretimini artırmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - Kayseri'de üç kuşak önce şekerleme üretimine başlayan Özçadırcı Şekerleme, 2016'da 5 bin metrekarelik yeni bir alana geçerek üretimini artırmayı hedefliyor.

Firmanın üçüncü kuşak yetkilisi olan Mustafa Kılçadır, Çadırcı Şekerleme olarak helva, reçel, lokum, şeker sucuğu, pekmez, tahin, bonbon şekeri, krem çikolata ve cezerye üretimi yaptıklarını belirtti. Sektörde lokum ve şekerleme üzerine İç Anadolu başta olmak üzere etkili olduklarını söyleyen Kılçadır, bu sene hedefleri arasında ağırlıklı olarak yurtdışı olduğunu belirtti. Özçadır Şekerleme firma yetkili olan Kılçadır, 2016'da yurtiçinde belli şehirlerde bölge bayiliği vermek istediklerini ifade etti.

Bünyelerinde 28 kişi çalıştırdıklarını ve bu sayıyı artırmak istediklerini söyleyen Mustafa Kılçadır, "OSB’de 4 bin metrekare arsamız var. Bunun bin 500 metrekaresini üretim için kullanıyoruz. Ayrıca toptan pazarlama yerimiz ve Çarşı’da perakende satış mağazamız bulunuyor. Ürettiğimiz ürünleri kendi araçlarımızla pazarlıyoruz. Bayi ve noktalarımıza hizmet götürüyoruz. Sadece iç pazara hizmet veriyoruz. Biz dedemizden gelme helvacıyız. Kayseri’de kendimize has olan meşhur kete helvamız ve çikolatalı Antep fıstıklı lokumumuz (sandviç lokum) var. Üretim alanımız biraz dar olduğu için istediğimiz kapasitede üretim yapamıyoruz. Bu yüzden ürün yelpazesine yeni ürün ekleyemiyoruz. 2016’da 5 bin metrekarelik yeni alana geçeceğiz. Bu sayede üretim kapasitemizi istediğimiz seviyeye çekebileceğiz" dedi.