ÇAYKUR, Rusları 'Golden İstanbul'la fethedecek

Rus çay kültürüne, damak tadına ve demleme alışkanlığına uygun 'Golden İstanbul' çayını üreten ÇAYKUR, bu çayla Rus pazarına etkili giriş yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇAYKUR yetkilileri, Rusya'da katıldıkları "World Food Moscow 2015" fuarında, "Golden İstanbul" çayı ile soğuk çay "Didi"yi tanıttı.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 70 ülkeden bin 500'e yakın firmanın yer aldığı, gıda sektörünün en önemli fuarlarından WorldFood Moscow 2015'e katıldıklarını belirtti.

Fuarda, ÇAYKUR'un yeni ürünü "Golden İstanbul" serisini ve Türkiye pazarında çok kısa sürede başarı sağlayan soğuk çay "Didi"yi tanıttıklarını ifade eden Sütlüoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya pazarına yeni ürünümüzle girmeye hazırlanıyoruz. Rusya ve bu bölge önemli bir pazar. Biz de bu pazara etkin ve profesyonel biçimde girmenin gayreti içindeyiz. Rusya'da derin bir çay kültürü var. Ruslar ağırlıklı olarak siyah çayı tüketiyor. Diğer ülkelerle kıyaslanmayacak kadar çay tüketiyorlar. Rusların içtiği çay damak tadı olarak da bize yakın. Şu anda ağırlıklı olarak Hindistan ve Çin çayını tüketiyorlar." 

Sütlüoğlu, Rus çay kültürüne, damak tadına ve demleme alışkanlığına uygun 'Golden İstanbul' çayını ürettiklerini belirterek, bu çayla Rus pazarına etkili giriş yapacaklarını, Türkiye'nin kar altında yetişen ve üretiminin hiçbir aşamasında pestisit kullanılmayan sağlıklı çayını dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Fuarda ÇAYKUR'un soğuk çayı Didi için de olumlu tepkiler aldıklarına dikkati çeken Sütlüoğlu, "Didi'miz bir dünya markası olma yolunda hızla ve emin adımlarla ilerliyor. Şu ana kadar 47 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Bu sene sonuna kadar 60 ülkeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki sene de 100 ülkeye ihracatı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir