Çekler de Talih Kuşu'na talip

Çek Cumhuriyeti merkezli KKCG, Emma Capital ve İtalyan GTECH konsorsiyum olarak Milli Piyango'ya teklif vereceğini açıkladı. Gruba bir Türk ortak da katılabilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PRAG - Çek Cumhuriyeti merkezli yatırım grubu KKCG, Emma Capital ve İtalyan şans oyunları şirketi GTECH ile birlikte Milli Piyango ihalesine teklif vereceğini açıkladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) yürüttüğü ve Milli Piyango'yu da kapsayan Şans Oyunları'nın 10 yıl süreyle lisans devri ihalesinde önyeterlilik başvuruları için süre bugün sona eriyor.

KKCG'den yapılan açıklamada, konsorsiyumda bir Türk ortağın da yer alabileceği belirtildi. Ortak girişim gruplarının değişiklik yapılması için 12 Haziran'a kadar süre bulunan ihalede son teklifler 27 Haziran günü verilecek.

Çek yatırımcı Jiri Smejc'in sahibi olduğu Emma Group bünyesinde bulunan KKCG ve Emma Capital, geçen yıl başka yatırımcılarla birlikte Yunan şans oyunları şirketi OPAP'ın çoğunluk hissesini satın almıştı.

Emma Capital'ın internet sitesine göre, Emma Group Yunan şans oyunları şirketi OPAP'ın da yüzde 33 hissesini bünyesinde bulunduruyor.

OPAP, 2009 yılında gerçekleştirilen ve ardından iptal olan Milli Piyango özelleştirmesi ihalesine katılan şirketler arasındaydı.
            
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Piyango özelleştirmesinde 10 firmanın ihale dökümanı aldığını açıklamıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir