Cepkask bu yıl 1.2 milyon telefonu sigortalamayı planlıyor

Cep telefonları ve diğer teknolojik cihazları her türlü riske karşı sigortalayan Cepkask, bu yıl 1.2 milyon adet poliçe satmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EBRU SUNGUR

Cepkask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, bu yıl yüzde 20 büyümeyi planladıklarını söyledi. Cepkask, cep telefonları ve diğer teknolojik cihazları kullanıcı hataları ve hırsızlık da dahil her türlü riske karşı sigortalayan, bir anlamda kasko yapan 10 yıllık bir şirket. 'Sıfır' cihazları, bir yıl süreyle sigortalıyorlar. Yeni cep telefonu pazarının yüzde 10'u Cepkask'ın teminatında. Tayfun Gülgeç, 2013'te Türkiye'de 14 milyon adet cep telefonu satılırken 2014'te taksit sınırlaması nedeniyle bu rakamın 10 milyona düştüğünü, kendilerinin de geçen yıl 1 milyon cep telefonunu sigortaladıklarını anlattı. Bu yıl için öngördükleri yüzde 20 büyümenin asıl ivmesini ertelenen talepten alacağı düşüncesinde. Bir diğer deyişle bu yıl 12 milyon civarında cep telefonu satılacağını, Cepkask'ın da bunların 1.2 milyonunu sigortalayacağını öngörüyor. Gülgeç önemli bir noktaya dikkat çekti:

"Taksit sınırlaması bizim işimize de olumsuz yansıdı ama inanın o kadar üzülmedim. Çünkü insanların, alım güçlerini aşan telefonları peynir ekmek gibi satın aldıklarına şahit oluyorum. 3 bin 500 liralık telefon almış, daha bir taksitini ödemiş, düşürmüş kırmış. Elleri titreyerek bize getiriyor. Ama iyi ki sigorta yaptırmış. Yoksa diğer taksitleri, olmayan bir telefon için ödemiş olacaktı."

Tüketicilerin Cepkask sigortasını cihaz aldığı sırada ya da hemen sonrasında yaptırabildiğini kaydeden Gülgeç, bugünlerde Samsung 'la ortak kampanya başlatmak için görüşmeler yürüttüklerini de bildirdi.

Şirketlere özel paketler sunuyor

Cepkask'ın şirketlere özel paketleri bulunduğunu da belirten Gülgeç, özellikle sahada personel çalıştıran nakliye ve ilaç şirketlerinin bu paketlere ilgi gösterdiğini anlattı. Gülgeç, "1000 liralık bir cihazı 125 liraya sigortalıyoruz. Hem şirket hem de çalışanları daha rahat hareket ediyor" dedi.

Kumburgaz'daki tsunami riski de teminat altında!

Tüketicilerin kimi zaman "Ya hasar karşılanmazsa" endişesiyle abartılı hasar mektupları yazdıklarını anlatan Tayfun Gülgeç şunları söyledi: "Bir hanım notebook'unu göndermiş, gerekçesini de şöyle anlatmış: "Kumburgaz'daki yazlığımın balkonunda notebook'umda yazı yazıyordum. Birden tsunami oldu. Notebook'um ıslandı.' Cep telefonunu gönderirken, 'Elimden düştü önce kırıldı, oradan suya yuvarlandı, ıslandı, sonra da yandı' diye yazan bile var." Gülgeç'in dikkat çektiği önemli bir nokta da kargo çalışanlarının özensizlikleri. Bunun genel bir sorun olduğunu belirten Gülgeç, "Bu nedenle sigorta şirketleri elektronik lojistiğine teminat vermiyor" dedi.

Islanan telefonun doktoru 'pirinç'

Cep telefonları ve diğer teknolojik cihazları her türlü riske karşı sigortalayan Cepkask, bu yıl 1.2 milyon adet poliçe satmayı hedefliyor. Cepkask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, telefonlar ıslandığında saç kurutma makinesiyle kurutmak yerine 48 saat süreyle pirinç dolu bir kabın içerisinde tutulmasını öneriyor. Gülgeç, 10 yıllık deneyimlerinden yola çıkarak şu tavsiyelerde bulundu:

Telefonunuzun pili orijinal olsun. Orijinal olmayan pil ve kulaklık patlamaya neden olabilir.

Cep telefonunuz haddinden fazla ısınıyorsa ve kendi kendine kapanıyorsa sebebi kılıfıdır.

Deniz ve havuz keyfini fotoğraflamak pahalıya mal oluyor! Haziran - ağustos döneminde sıvı teması hasar bildirimleri yüzde 80 artıyor. Sıvı teması sonrası telefonunuzu en kısa sürede kapatın, parçalara ayırın ve kurumaya bırakın. Saç kurutma makinesi gibi cihazlar işe yaramayacaktır. Daha etkin kuruma için telefonu 48 saat süreyle pirinç dolu bir kabın içerisinde tutabilirsiniz.