Çiftçim Market, İzmir’in semtlerine yayılıyor

Tire Süt Kooperatifi, ilk şubesini geçtiğimiz yıl İzmir Bornova’da hizmete açtığı Çiftçim Market’in ikincisini İzmir Göztepe’de Mithatpaşa Caddesi’nde açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ahmet USMAN - İZMİR

Tire Süt Kooperatifi, ilk şubesini geçtiğimiz yıl İzmir Bornova’da hizmete açtığı Çiftçim Market’in ikincisini İzmir Göztepe’de Mithatpaşa Caddesi’nde açtı. Diğer kooperatiflerin de ürünlerini rafl arında bulunduran Çiftçim Market, yeni şubelerini Karşıya ve İzmir’in diğer semtlerine de yaymayı hedefliyor. 

Tire Süt markasıyla piyasaya sunduğu süt, yoğurt, ayran ve peynir çeşitlerinin tüketiciden büyük ilgi gördüğünü belirten Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, kendi ürünlerinin yanı sıra Bademli, İğdeli, Gödence gibi kooperatiflerin ürünlerine de reyonlarında yer verdiklerini, ayrıca Bursa’da salça üreten kooperatiften, Burdur’da bulgur üreten birliğe kadar tüm üretici kuruluşlarına satış desteği sağladıklarını belirterek, “Çiftçim Market mekân olarak küçük anlam olarak çok büyük bir mağaza. Çünkü İzmir’de bir farkındalık yaratarak kooperatif ürünlerinin doğrudan tüketiciyle buluşup marka olması yolunda bir adım attık. Ayrıca Çiftçim Market’lerin diğer kuruluşlara göre en önemli özelliği yüzde 100 yerli sermaye olması. Çiftçim mağazalarının isminden de anlaşılacağı üzere sahipleri gerçek üretici olan Türk köylüsü” şeklinde konuştu. 
Çiftçim Market’in Göztepe Şubesi’nde Alo Süt Projesi’ni de hayata geçirdiklerini açıklayan Eskiyörük, telefonla sipariş verenlerin kapılarına kadar market fiyatından süt ulaştırdıklarını söyledi. Proje çerçevesinde şu anda kayıtları aldıklarını dile getiren Eskiyörük, “Tire’de devam eden projeyi geliştirip Göztepe’de uygulamaya karar verdik. Abonelerimiz hızla artıyor. 1 litre sütü bile kapıya kadar götürüyoruz. Projemiz; bebeği olan anneler ve sağlık sorunları nedeniyle markete çıkamayan kişiler tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir