Çin’de 3 milyar dolara göz dikti

Henüz 1,5 yıllık olmasına rağmen hızla büyüyen sosyal içerikli alışveriş platformu Bu Kombin.com Çinli ortak YuuZo ile Çin pazarına giriyor. Hedef pazardan 3 milyar dolarlık pay almak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

İSTANBUL - Herkesin her gün “ne giysem, nasıl giyinsem?” arayışlarının bir sorunsal olduğu fikrinden yola çıkan Can Demirer, site kurdu. Yaklaşık 1 milyon TL’nin üzerinde yatırımla hayata geçen platform Bukombin. com, 18 ayda yaklaşık 40 milyon dolarlık ticaret hacmi yarattı ve 3 milyon TL’yi aşkın ciro yaptı. Site; üyelerin, kendi kombinlerini yaparak paylaşması temeline dayanan “sosyal” bir platform. Bukombin. com özetle, markalarının yeni sezona dair binlerce ürününün tek bir çatı altında toplandığı, sezon trendlerinin kolayca takip edebileceği sosyal içerikli bir alışveriş platformu. Daha ilk ayından organik olarak 200 bin adetin üzerinde üye sayısına ulaşan Bu Kombin, tamamen Türk yazılımı ve Türk çalışanlardan oluşan bir ekiple faaliyet gösteriyor. 
Henüz 1,5 yıllık geçmişi olmasına rağmen Çin pazarına girmeye hazırlanan şirket Çin’in ikinci büyük TV ağı olan Shanghai Media Group ile ortaklığa gitti. Çinli ortak Bukombin’i tamamen bölgesel ve mobil ile kullanılan sosyal e-ticaret alışveriş merkezi www.yuu- Henüz 1,5 yıllık olmasına rağmen hızla büyüyen sosyal içerikli alışveriş platformu Bu Kombin.com Çinli ortak YuuZo ile Çin pazarına giriyor. Hedef pazardan 3 milyar dolarlık pay almak. zoo.cn’nin bir parçası olarak Çin’de faaliyete geçirecek. 2013 yılında, Çin’deki e-ticaret piyasasının 300 milyar dolar olduğunu belirten Demirer “Kasım ayında Çin’de test yayına başlayacağız. Hedefimiz pazardan 3 milyar dolarlık pay almak” dedi. 

Çalıştığı markaya 100 bin TL kazandırıyor 

Sitede günlük 100 bin adetten fazla ziyaretçisine bugüne kadar 1 milyon adetten fazla kombinin yayınlandığı söyleyen Can Demirer, “Bukombin. com platformu üzerinden aylık olarak 5 bin TL ile 100 bin TL arasında değişen satış cirosu elde eden birçok marka bulunuyor. Bununla birlikte çok ciddi bir miktarda ziyaretçi ise site üzerinden beğenip bizzat markanın mağazasından da alışveriş yapıyor” diye konuştu. 

Çin’de yüz kadından 32’si internetten alışveriş yapıyor

 Faal olarak 200’den fazla markayla birebir çalıştıklarını ve 2 milyondan fazla ürün bulunduğunu belirten Demirer, “Firmalarla kendi e-ticaret platformlarına yönlendirme yaparak ve bizim üzerimizden yapılan her satıştan yüzde 3 ile yüzde 10 arası komisyon alarak çalışıyoruz” dedi.

Çinli ortak YuuZoo sanal bir AVM gibi, 80 milyondan fazla kullanıcısı var

YuuZoo bir kamu şirketi ve Çin'de 40’ın üzerinde kanalı yöneten ve 700 yüzün üzerinde izleyicisi olan Sahangai Media Group (SMG) tarafından kısa süre önce kuruldu. Geçen ay Singapur Borsa’sında halka açılan SMG dünya çapında en büyük 3’üncü jenerasyon sosyal e-ticaret alışveriş merkezi olarak gösteriliyor. 164 ülkede 80 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya erişim sağlayan YuuZoo’yu sanal bir alışveriş merkezi olarak görmek mümkün. Zira,YuuZoo çatısı altında onlarca farklı alışveriş sitesi ve sosyal ağ bulunuyor.