Çinli JAC ile anlaştı, üretim Türkiye'de

İhlas Motor Çinli JAC Motors ile Yalova'da SKD üretimi için mutabakata vardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL - İhlas Holding'in iştiraki İhlas Motor, Zahav grubu ile otomotiv alanında çalışmaktan vazgeçtiğini ve Çinli JAC Motors ile 3.5 tonluk hafif ticari araçların Türkiye'deki fabrikada SKD (semi knockeddown - yarı monte) olarak üretimi için mutabakata vardığını açıkladı.    

İhlas Holding'den KAP'a gönderilen açıklamada İhlas Motor'un Zahav grubu ile kurduğu faal olmayan şirketin tasfiye edileceği belirtildi. Açıklamada, "İhlas Motor, Zahav grubu ile olan çalışmaların verimli gitmemesi üzerine, Çin Halk Cumhuriyeti'nin önemli otomotiv kuruluşlarından biri olan JAC Motors (Anhui Jianghuai Automobile Co) firması ile bir distribütörlük sözleşmesi imzalamış olup, 3.5 tonluk hafif ticari araçların Yalova'da kurulu bulunan İhlas Holding A.Ş'nin mülkiyetine kayıtlı fabrikada SKD olarak üretimi için de mutabakata varılmıştır" denildi.    

JAC Motors'dan ithalat ve SKD çalışmalarının yapılabilmesi için gerekli tip onay belgesinin ilgili makamlardan alındığı belirtilen açıklamada, "Bundan sonra, önümüzdeki dönemde, önce araç ithalatı ve satışı, daha sonraki dönemlerde de, SKD montaj çalışmalarına başlanacaktır" denildi.        

(AA)   

Bu konularda ilginizi çekebilir