Cornelia, Rusya krizine rağmen ay sonuna kadar dolu

Antalya'da bulunan Cornelia De Luxe Resort ve Diamond Golf Resort Spa otelleri, turizmde oluşan krizden sadık müşterileri sayesinde etkilenmedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI 
İSTANBUL 

Antalya’da bulanan Cornelia De Luxe Resort ve Cornelia Diamond Golf Resort Spa otelleri, Rus turist sayısındaki düşüşten olumsuz etkilenmedi. Otelden yapılan açıklamada, sadık müşteriler sayesinde krizde büyüdükleri belirtildi. Net misafir oranlarının yüzde 40 olduğunu belirten Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin, “Bizde kalan 10 müşterinin 4'ü daha sonraki sezon geri gelir. Otel yüzde 40 dolu olduğunda biraz çabayla yüzde 100 doluluk yakalanabiliyor” dedi. Yeni müşteri kazanmaktansa müşteriyi sadık hale getirmenin daha kolay olduğunu dile getiren Şahin, “Otelimizde Alman bir misafirimiz var. 13 yıllık otele 45 defa geldi. Her yıl birkaç defa gelen misafirlerimiz oluyor. Biz de çok fazla gelen müşterilerimize avantajlar sağlıyoruz” diye konuştu. Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü ve Akdeniz Turizm Otel Yatırımcıları Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Alkaya ise her iki otelin de eylül sonuna kadar yüzde 100 dolu olduğunu söyledi. 

Baş ağrısı artarak geri gelecek 
Yaşanan süreçte panikle çok büyük fiyat indirimleri yapıldığını belirten Alkaya, şunları ekledi: “Bu, turizmin geleceğine zarar. Asprin tedavisi sonrası baş ağrısı daha büyüyerek geri gelecek. Sadece bu yılı kurtarmak iyi bir seçenek değildi. Dramatik olarak panikle fiyat düşürmek doğru değil. Tuzimin geleceği için bazen zarar etmeyi göze almak gerek. Bu işi gelecek yıl da yapmaya devam edeceğiz. Günü kurtarmak için yapılan indirimler iyi olmadı.” Özellikle Kemer bölgesinde yüzde 30’lardan 50’lilere varan fiyat indirimleri olduğunu dile getiren Alkaya, 5 yılda eski fiyat seviyelerine çıkalamayacağını söyledi. Cornelia olarak sezonun gerektirdiği minimum düzeyde düzenlemeler yaptıklarını vurgulayan Alkaya, birlikte çalıştıkları tur operatörlerinin talepleri ile küçük bonuslar, cüzi indirimler yaptıklarını kaydetti. 

“Rus turistin yeri dolmaz” 
Rus turistin yerini alabilen turistin olmadığını ve olamayacağını vurgulayan Alkaya, sebeplerini şöyle anlattı: “Çünkü Rus pazarı yoğun pazar ve Rus turist lüks tüketim yapan turistler. Özellikle Belek bölgesine yapılan donanımlı odalar, lüks villar Ruslara yapıldı. Elimizdeki nitelikli odaları Rus talep ediyor ve alıyor. Bu gerçek. Bu sebeple bu boşluğu doldurabilecek ülke yok.” Antalya olarak en büyük hatalarının iki adet ana pazara odaklanmak olduğunun altını çizen Alkaya, “Nasılsa Ruslar ve Almanlar geliyor dedik. Kolaya kaçtık. Alternatif pazarları zorlamadık, ilgilenmedik. Antalya turizmi bunun acısını çekiyor” diye konuştu. 

Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin de bu yıl iç piyasanın yüzde 30’a ulaştığını belirterek yerli turistin turizme iyi geldiğini söyledi. Otellerinde her yıl ortalama 25-30 arası Ajax, Köln gibi birinci ligde oynayan futbol takımı ağırladıklarını ifade eden Şahin, futbol turizminin gittikçe arttığını açıkladı.

'Okulların geç açılması ilaç olacak'
Yerli turizmin okul tatilinin bitmesiyle bıçak gibi kesildiğini belirten Alkaya, “Erteleme tabii olumlu etkiledi. Keşke özel okulları da kapsasaydı daha etkili olurdu. Ama yine de sezonun uzaması adına faydalı, sektöre ilaç olacak” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir