Daikin Türkiye, TLS ile işbirliği yaptı

Daikin, depo ve antrepo işleticisi olarak iş ortaklarına dağıtım hizmetleri sunan TLS Lojistik ile işbirliği yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Daikin, depo ve antrepo işleticisi olarak iş ortaklarına dağıtım hizmetleri de sunan TLS Lojistik ile işbirliğine giderek, ürünlerini TLS Lojistik güvencesiyle satış noktalarına ulaştırmaya başladı. 

İklimlendirme alanında hizmet veren Daikin Türkiye açıklamasına göre, Türkiye'deki büyüme planları doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam eden Daikin, depo ve antrepo işleticisi olarak iş ortaklarına dağıtım hizmetleri de sunan TLS Lojistik ile işbirliğine gitti. 

Lojistik operasyonları tek bir merkezden yönetilmesi sağlandı

Daikin Türkiye, TLS Lojistik'in Şekerpınar'daki Heka Tesisleri'ni dağıtım merkezi olarak seçti. Büyüklüğü 25 bin metrekare, kapasitesi 60 bin palet olan Heka Depolama Tesisleri'nde 16 bin metrekarelik depolama alanı Daikin Türkiye'ye ayrıldı. Daikin'in Hendek'teki fabrikasında üretilen ürünlerin bir kısmına ve ithal edilen cihazların tamamına ilişkin lojistik operasyonların tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan bu işbirliği ile maliyet ve riskler minimize edilirken, dağıtım sürecinin kesintisiz ve daha etkin bir şekilde işlemesi sağlanıyor. Daha hızlı ve nitelikli bir dağıtım yapılabilmesini de mümkün kılan bu işbirliği, Daikin Türkiye'nin stok yönetimi başarısını da artırmayı hedefliyor. 

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Önder konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede TLS ile yapılan bu işbirliğinin sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek, bu sayede tüm tedarik zinciri ihtiyaçlarını profesyonel bir servis sağlayıcıdan, tek noktada ve en üst seviyede karşıladıklarını ifade etti. 

"Türkiye'yi lojistik üssü yapma hedefimize bir adım daha yaklaştık" 

Önder, tüm lojistik operasyonu tek bir sistem üzerinden verimli bir şekilde yürütebildiklerini vurgulayarak, "Depolamadan ambalaja, yüklemeden dağıtıma kadar tüm süreçlerde yaşanan bu iyileştirmelerin yanı sıra 2014 yılında bu çalışmaların daha etkin olmasını planlıyoruz. TLS ile yaptığımız bu işbirliği, bizi Türkiye'yi lojistik üssü yapma hedefimize bir adım daha yaklaştırdı" ifadelerini kullandı. 

Daikin Türkiye'nin bu yıla ilişkin hedefleri arasında İstanbul'da olduğu gibi diğer bazı büyük illerde de bölge depolarının oluşturulmasının yer aldığını belirten Önder, böylece, mikro ölçekte yürütülecek çalışmalarla daha hızlı ve kaliteli dağıtım yapmayı, dağıtım sürecinde yaşanabilecek olası hasar ve gecikmeleri tamamen ortada kaldırmayı amaçladıklarını kaydetti. 

Söz konusu işbirliğiyle ilgili olarak TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu ise Daikin'in tarafından çok zorlu bir ihale süreci sonucunda tercih edilmenin sadece TLS Lojistik'in değil Türk lojistik sektörünün de yetkinlik anlamında hangi seviyeye ulaştığının en büyük göstergesi ve kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Hacıalioğlu, "Bu işbirliğinin, Daikin gibi dünya devlerinin Türkiye'yi yakın coğrafyadaki pazarlara ürün sevkiyatı yapmak için lojistik üssü olarak kullanmaya başladığını göstermesi nedeniyle ayrıca önemlidir" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir