DenizBank’a 360 milyon $'lık seküritizasyon kredisi

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, kredinin 240 milyon dolarlık kısmının tarım ve kamu finansmanı alanında kullandırılacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - DenizBank, havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında yeni bir uzun vadeli kaynak sağladı. DenizBank; 10 Haziran 2014 tarihinde HSBC Bank Plc, Standard Chartered Bank ve Sberbank Europe AG koordinatörlüğünde Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) da diğer uluslararası yatırımcılar olarak katıldığı toplam 360 milyon Dolar tutarında seküritizasyon kredisi temin etti. Sigortasız olarak ihraç edilen işlem, Fitch tarafından BBB seviyesinde derecelendirildi. 

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Temin ettiğimiz seküritizasyon kredisi, DenizBank’ın uluslararası arenadaki gücü ve itibarını bir kez daha kanıtladı. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun elde ettiği bu yeni kaynağın, ülke ekonomimize değerli bir katkı sunacağına inanıyorum. Söz konusu işlem, DenizBank’ın uluslararası ticari ve kalkınma bankaları ile yoğun ve kuvvetli işbirliğinin de önemli bir göstergesi. Uzun vadeli bu kredinin minimum 240 milyon Dolar’lık kısmını, stratejik önem atfettiğimiz tarım ve kamu finansmanı alanlarındaki müşterilerimizin finansmanı için kullandıracağız. Kredinin ülkemize ve sektörlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir