Densan, tüm gemileri sattı

Densan Denizcilik, filosundaki son iki gemiyi de sattı. M/V Anjelique D ve M/V Veronique D isimli supramax gemilerin her birinin 16 milyon dolara Yunan alıcılara sattığı belirtiliyor. (Aysel Yücel)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL  

İSTANBUL - İstanbul Merkezli Densan Denizcilik’in filosundaki son gemileri de sattığı ortaya çıktı. M/V Anjelique D ve M/V Veronique D isimli supramax gemilerin Yunan alıcılara satıldığı belirtiliyor.

Dünyanın önde gelen denizcilik sektörü yayınlarından İngiliz Tradewinds’in haberine göre, her ikisi de Marshall Adaları bayraklı olan 56.800 DWT’lik  M/V Anjelique D (2012 yapımı) ve M/V Veronique D (2012 yapımı) Yunanlılara satıldı. Şirket konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, Densan’a yakın isimler satışı doğruladı.

Ahmet Akçal’ın başında olduğu ve babası tarafından 1968 yılında kurulan Densan Denizcilik’in, 2014 yılında filosunda 7 gemi olduğu, ancak 2015’ten sonra filosunun erimeye başladığı belirtiliyor.

Tradewinds’in bildirdiğine göre 4 gemi  toplamda 22.4 milyon dolar karşılığında Yunanlı George Karageorgis tarafından satın alınmıştı. Şimdi ise filodaki son gemiler olan Anjelique D ve Veronique D’nin de satıldığı açıklandı. Böylece Densan filosundaki tüm gemileri satmış oldu. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak şirketin kapanmasının söz konusu olduğu konuşuluyor.