Dev dünya zinciri Türkiye'de

Clarion Hotel & Suites Şişli ile Türkiye pazarına giriş yapan Choice Hotels International, 2015'te İstanbul'da iki yeni otel daha açacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyada 30 ülkede 11 marka ve 6 bin 300 otelle hizmet veren Choice Hotels International, Avrupa'nın en güçlü pazarlarından biri olarak gördükleri Türkiye'ye hızlı bir giriş yaptı. Haziran 2014'te Clarion markasıyla Türkiye'ye giren Choice Hotels, 2015'te İstanbul'da iki yeni otel açacak, uzun vadede ise bu rakamı 80'e çıkartacak.

Choice Hotels ilk aşamada Aktaş ve Macro olmak üzere iki yerli yatırımcı ile 'franchise' anlaşması yaptı. Yerli yatırımcılarda Aktaş İnşaat'ın Şişli'de inşa ettiği Clarion Hotel&Suites Şişli'nin resmi açılış törenine katılmak üzere Türkiye'ye gelen Choice Hotels International CEO'su Stephen P. Joyce, kısa zamanda İstanbul ve Türkiye'nin diğer şehirlerinde otel yatırımcıları ile bir araya gelerek Türkiye'de hızlı bir büyüme trendi yakalamak istediklerini ifade etti.

İstanbul dışında Ankara, İzmir, Bursa, Kayseri ve Samsun'da projeler gerçekleştireceklerini söyleyen Joyce, "Türkiye'de çok ciddi bir büyüme potansiyeli var. Buradaki faaliyetlerimizi Orta Avrupa ofisi üzerinden yöneteceğiz, ancak mevcut ve gelecekteki ortaklarımıza daha iyi hizmet verebilmek için yerel bir temsilci ile anlaşmak üzereyiz" dedi. Joyce, şöyle devam etti: 

İstanbul'daki ikinci otelimizin yatırımı ve işletmesi için Macro Turizm ile anlaştık. Atatürk Havalimanı'na yakın bir konumda bulunan 237 odalı Clarion Hotel İstanbul Airport North, 2015 yılında hizmete girecek. Üçüncü otelimizi ise Quality markamızla İstanbul'un tarihi dokusunu yansıtan, turistik ve ekonomik olarak hızla gelişen bölgesi Haliç'te açacağız. Geçen hafta ön anlaşmasını imzaladığımız otelimizde ilk misafirlerini 2015 yılında ağırlamaya başlayacak.

'Mevcut otellerin de yeniden markalaşması gerekiyor'

Choice Hotels Dış Yönetim Danışmanı George Schlegel da, Türkiye'yi çok uzun zamandan beri tanıdığını belirterek, "Geçtiğimiz 10 yıl içinde Türkiye, özellikle lüks otel segmentinde gelişme kaydetti. Buna rağmen 5 yıldızlı otel sayısı Fransa ve İtalya'yla kıyaslandığı zaman çok düşük kalıyor. Türkiye gelişim kaydettikçe, Türk insanları daha fazla iş seyahatine çıkıyor. Dolayısıyla markalı ekonomik ve orta segment otele ihtiyaç olacaktır. Sadece yeni otel değil, mevcut otellerin de yeniden markalaşması gerekiyor" dedi. Schlegel, ayrıca Choice Hotels'in Türkiye'de 60 ila 80 otele ulaşmayı planladığını söyledi.

'Türkiye pazarına 5 yıl önce girmediğimize pişmanız'

Choice Hotels International Başkan Yardımcısı Mark Pearce ise ilk aşamada Türkiye'nin en önemli lokasyonlarına konsantre olacaklarını söyledi. Türkiye pazarına 5 yıl önce girmediklerine pişman olduklarını belirten Pearce, Choice Hotels markalarının yalnızca yeni binalar için değil, mevcut ve özel işletme altındaki oteller için de çok uygun olduğunu ifade ederek, bu özellikleri ile rakiplerinden ciddi bir şekilde ayrıldıklarını vurguladı. Mark Pearce, mevcut ve özel işletme altındaki otellerin de yeni oteller gibi Choice Hotels markaları ile bir araya gelerek, rekabetçi bir pazarda güçlü bir ortakla çalışma olanağı bulacaklarını anlattı.

Choice Hotels markalı ikinci otel Osmanbey'de açılacak

Clarion Şişli'nin yatırımcısı Aktaş İnşaat'ın sahibi Mehmet Aras ise "Clarion markasının Türkiye'de olmaması büyük bir eksiklikti. Biz bu eksikliği kapadık. Türkiye'de Choice Hotels International'dan franchise hizmeti alan ilk otel olmanın gururunu yaşıyoruz. Otel için 145 milyon dolarlık bir yatırım yaptık" dedi. İkinci otellerini yine Choice Hotels markası altında Osmanbey'de açmaya hazırlandıklarını söyleyen Aras, 150 yataklı olması planlanan otel için projelerin hazırlandığını ve belediyeye sunulduğu belirtti. Otelin kangi kategoride olacağı ise henüz belirlenmedi. Aras ayrıca, Türkiye'de kongre ve şehir merkezlerinde otel arayışı içinde olduklarını söyledi.

Güneşli'ye 5 yıldızlı toplantı oteli

Choice ailesine katılan bir diğer yatırımcı şirket Macro'nun Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Şerafettinoğlu da Mahmutbey Güneşli'de 250 odalı toplantı ağırlıklı 5 yıldızlı bir otel projeleri olacağını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir