Diyarbakırlı Yiğit, İstanbul'a hızlı girdi

Yiğit Group tarafından hayata geçirilen Fortis İstanbul projesi görücüye çıktı. Metrekare satış fiyatı ortalama 4 bin 100 lira olan projenin resmi satışları önümüzdeki hafta başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com - Nazlı Ezgi BAYIR

Güneydoğu'nun inşaattaki önemli yatırımcılarından biri olan Diyarbakır merkezli Yiğit Group, İstanbul'daki ilk projesini 'Fortis' ile hayata geçiriyor. Toplam yatırım tutarı 192 milyon lira olan Fortis İstanbul'un temeli mayıs ayında atılacak.

Projenin lansmanında konuşan Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit, Güneydoğu'da sektöre kazandırdıkları değerleri İstanbul'a taşımak istediklerini söyleyerek, Fortis İstanbul'la bu konuda önemli bir adım attıklarını ifade etti. Basın Ekspres Yolu güzergahında Malazgirt Caddesi üzerinde yer alan Fortis İstanbul'un proje geliştirme çalışmalarına Eylül 2014'te başladıklarını belirten Yiğit, hafriyat aşaması tamamlanmak üzere olan proje için mayıs ayında temel atılacağını aktardı. Fortis İstanbul projesinin 14 bin 523 metrekare alan üzerinde 20 katlı 3 blok ve 705 konuttan oluşacağı bilgisini paylaşan Önder Yiğit, 2016 sonunda teslim edilecek Fortis İstanbul'da metrekare satış fiyatının ortalama 4 bin 100 TL olacağını söyledi.

Tüm dairelerin rezidans tapulu olacağından home ofis olarak kullanılma imkanı barındırdığını kaydeden Yiğit, "Fortis İstanbul'un en önemli özelliklerinden biri de her dairemize ait balkon ve otopark bulunması. Projemizde bulunan 4 bin 700 metrekarelik ticari alanımızı, başta projedeki konutlar olmak üzere bölgenin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir mekan haline getirmeyi planlıyoruz" dedi.

yigit2.jpg

Resmi satış önümüzdeki hafta başlıyor

Özellikle Diyarbakır'da ve bölgede bugüne kadar yürüttükleri projelerin deneyiminden de faydalanacaklarını söyleyen Yiğit, bu bölgeden gelen belirli bir müşteri profillerinin olduğunun da altını çizdi. Henüz Fortis İstanbul projesinin temeli atılmadan Diyarbakır'dan 100'e yakın ön başvuru aldıklarını belirten Yiğit, İstanbul'dan da 200'e yakın müşterinin ön talepte bulunduğunu söyleyerek, resmi satışların önümüzdeki hafta başlayacağını bildirdi.

fortis-istanbul.jpg

İstanbul'da yeni projeler yolda

Kendi bölgelerinde sektöre hakim olduklarını ama bunun yanı sıra İstanbul'u da yakından takip ettiklerini söyleyen Yiğit, inşaat sektöründe iki bölge arasındaki farklılıklara da değindi. Sektör için İstanbul'da var olmanın daha karlı olduğunu belirten Yiğit, "Yeni projeler üzerine görüşmelerimiz devam ediyor. Bayrampaşa, Kadıköy gibi şehrin içinde, merkezinde olan noktalara yönelik projeler düşünüyoruz. Bu projelerimiz netleştiğinde paylaşacağız. Ancak 2016 yılında İstanbul'da ikinci projemize başlamayı hedefliyoruz. Yurt dışında ise Irak'la proje bazlı görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir