DKY İnşaat, iki yılda 6 milyar liralık yeni projeye başlayacak

Kentsel dönüşüm projeleriyle gayrimenkul sektöründe ilerleyen DKY İnşaat, bu yıl yatırım tutarı 1 milyar 180 milyon olan 4 yeni projeye başlayacak. Firma ilk startı DKY Sahil projesiyle verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

Kartal sahilinde start alan ‘DKY Sahil projesini dün satışa çıkaran DKY İnşaat, gayrimenkul alanındaki yatırımlarına hız verecek. Kentsel dönüşüm projelerine odaklanarak büyüme hedefini hızlandıran DKY İnşaat, bu yıl toplam yatırım tutarı 1 milyar 180 milyon olan bin 110 konutluk 4 proje geliştirecek. Firma 2018’de bu hedefi daha da büyüterek yatırım tutarı 4 milyar 765 milyon lirayı bulan 5 bin 105 konuta çıkardı.

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 240 milyon lira yatırım tutarıyla hayata geçirmeye başladığımız DKY Sahil projesi Kartal sahilde yükseliyor. Kentsel dönüşüm projesi olan DKY Sahil projesi 5 bin metrekarelik alana sahip eski bir sitenin 76 hak sahibiyle anlaşılarak yapıldı. Eski blokların yıkılarak yerine 2 blok halinde yapılan DKY Sahil projesinde 138 daire yer alıyor” dedi.

3.kattan itibaren deniz manzarasına sahip olan projede 2+1.5’den 4+1.5’e kadar 10 tipte daire çeşidi olduğunu anlatan Dumankaya, “Projemiz lansmana özel 7 bin 900 liradan başlayan metrekare fiyatları ile satışa sunuldu. Daire fiyatları ise 995 bin TL ile 2 milyon 500 bin TL arasında olacak” ifadesini kullandı.

Dumankaya, “Peşin alımlarda 15 indirimin yanı sıra lansman dönemine özel olarak yüzde 5’lik bir indirim daha yaptığımız için toplam yüzde 20’lik indirim yapmış olacağız” diye konuştu. Dumankaya, sadece sınırlı sayıda konutun bulunduğu projeden mart sonuna kadar geçerli olacak lansman fiyatları ile ev alan müşterilerin proje tamamlandığında yüzde 50 kârlı çıkacaklarını söyledi.

Dumankaya, “Anadolu Yakası'nın merkezi olan Kartal’ın sahilinde yer alan projemizin önü hiçbir zaman kapanmayacak. 120 aya kadar vade ve yüzde 5 peşinatla konut sahibi olma imkanı bulunan DKY Sahil, Sabiha Gökçen Havalimanına sadece 10 dakika, Kartal metrosu ve deniz otobüsü iskelesine 5 dakika mesafede. Premium bir yaşam kalitesi sunduğumuz bu proje Kartal’a daha fazla değer katacak ve çıtayı yukarı çekecek” diye konuştu.

3 proje bu yıl teslim edilecek

2019 Haziran ayında tamamlanması planlanan DKY Sahil’de yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve yüzme havuzu yer alıyor. Her yıl 4 yeni projeye başlayacak. 2017 yılında DKY İnşaat’ın devam eden üç projesinin tamamlanarak sahiplerine teslim edileceğini ve 4 yeni projenin lansmanının gerçekleştirileceğini vurgulayan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Dumankaya, “Lokum Evler’de 742 konut ve 8 ticari alan, DKY Cadde Erenköy 86 projesinde 33 konut, DKY Cadde Suadiye 12 projesinde 40 konut olmak üzere toplamda 823 bağımsız bölümü bu yıl sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. DKY İnşaat olarak bu yıl DKY Sahil’in dışında 3 yeni projenin daha lansmanını yapacağız” dedi.

Yıkmadan ruhsat alıyor

Ali Dumankaya, firma olarak yaptıkları kentsel dönüşüm projelerinde mağduriyetlerin yaşanmaması için kentsel dönüşme girecek konutları yıkmadan önce ruhsatını aldıklarını söyleyerek, “Diğer türlü olası imar değişikliklerinde süreçler uzayabiliyor. Biz insanların bu mağduriyeti yaşamaması için yıkmadan ruhsat alma yoluna gidiyoruz” dedi. Dumankaya, dönüşümün daha da hızlanması için kentsel dönüşüm müdürlüklerindeki bürokrasinin azalatılması gerektiğini de belirtti.