Dosso Dossi, iş modeli ile yurtdışına açıldı

Dosso Dossi Fashion Show, Azerbaycan üzerinden dünyaya açıldı. İş modeli ihraç ettiklerini söyleyen Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eraslan, dünyaya açılmak isteyen firmalara köprü olmanın yanı sıra Türkiye’nin ihracatına da katkı sunduklarını kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYLİN RANA AYDİN

BAKÜ - Dosso Dossi Fashion Show, yurtdışındaki ilk etkinliğini Azerbaycan’da gerçekleştirdi. 1-3 Mart arasında Bakü Expo Center’da düzenlenen organizasyon için 1 milyon dolar bütçe ayrıldı. Almatı, Beyrut’ta da bu organizasyonu gerçekleştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip iş modelini ihraç ettik. İş ve tatili birleştiren konseptimiz yargıtay tarafından da tescillenmişti. Bakü’yü kültürümüz yakın olduğu için seçtik. Konsepti yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.

Dosso Dossi Fashion Show’un garantili satış sistemi olduğunu ve buraya katılan firmaların minimum 100 bin dolarlık ürün satmasını müşterilerin de 15 bin dolarlık ürün almasını beklediklerini söyleyen Eraslan, “40’a yakın firma, kadın, erkek, çocuk ve ayakkabı kategorisinde ürün satıyor. Dosso Dossi olarak yaklaşık 200 fabrikayla işbirliği içindeyiz. Bakü’de Azerbaycan’ın yanı sıra Gürcistan, Dağıstan, Çeçenistan’dan da müşteriler ağırlıyoruz. Ukrayna, Belarus, Rusya, Kazakistan’dan da gelen müşterilerimiz var, binin üzerinde alıcıyı ağırladık” diye konuştu.

Ayakkabıda franchisingle büyüyecek

Fuardan 7 ila 10 milyon dolar arasında ciro beklediklerini söyleyen Eraslan, fuardaki satışlardan da yüzde 20 civarında pay aldıklarını kaydetti. Laleli’de kendi ayakkabı markalarını yarattıklarını ve toptan ayakkabı satış merkezini hayata geçirdiklerini aktaran Eraslan, “Dosso Dossi Shoes adıyla mağaza açtık ve üretime girdik. Franchisingle büyümeyi hedefl iyoruz. Rusya ve çevre ülkelerde 5 yılda 100 ayakkabı mağazası açacağız. Tüm bunlar ve Bakü organizasyonuyla birlikte de ciromuzu 100 milyon dolardan 140 milyon dolara çıkaracağız.Bu yılın ilk iki ayında ise yüzde 30 civarında ciro artışı yakaladık. Erkek giyime de haziran ayında başlayacağız”dedi.

‘Çocuk ürünleri sektörü genişleyecek’

Çocuk ürünleri kategorisinde 6. ayı doldurduklarını ifade eden Eraslan şöyle konuştu: “Suriye’de çocuk giyimi çok başarılı bir sektördü. Olaylardan sonra Suriye’nin müşterisi Türkiye’ye gelmeye başladı. Suriye’deki üretici de Türkiye’de, onların müşterileri de burada. Bu bize yararlı olacak. Bursa’da çok ciddi Suriyeli üretici var, İstanbul’da da. Onların getireceği yeni müşterilerle çocuk ürünleri sektörünün ilerleyeceğini öngörüyorum.”

Beş maddede Dosso Dossi iş modeli

• Alıcı ve satıcıları bir araya getirip, alım-satım taahhüdü gerçekleştiriyor.
• Organizasyon alıcılara aileleriyle birlikte tatil yapma fırsatı sunuyor.
• Her yıl, ilkbahar ve kış modası için sipariş almak amacıyla iki kez düzenleniyor.
• Organizasyon boyunca giyim sanayicileri ve giyim eşyası ihracatçıları yeni sezon ürünlerini sergiliyor.
• Ünlü modeller yeni sezon giyim eşyalarını podyumda tanıtıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir