Dünya Kupası'nı Nike kazandı!

Ronaldo dahil 6 futbolcuyla anlaşma imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA)  - Spor giyim markaları futbol pazarında liderlik yarışı için mücade ediyor. Repucom araştırma şirketi tarafından yayınlanan sıralamaya göre Cristiano Ronaldo, pazarlama gücü en yüksek 10 futbolcu arasında başı çekiyor. İkinci sırada Arjantili yıldız futbolcu Lionel Messi yer alırken, üçüncü basamakta İspanyo Gerad Pique var. Diğer pazarlama gücü en yüksek futbolcular Fernando Torres, Wayne Rooney, Andres Iniesta, Neymar Jr, Iker Casillas, Zlatan Ibrahimovic ve Thierry Henry olarak sıralanıyor. 

Messi'nin Adidas ile anlaşması bulunuyor 

Futbol yıldızlarıyla anlaşma yapan şirketler arasında ise Nike birinci sırada. Pazarlama gücü en yüksek 10 futbolcudan altısıyla anlaşma sağlayan Nike, bu alanda 3 yıldızla anlaşması bulunan Adidas’ı ve 1 futbolcuyla anlaşması bulunan Puma’yı geçti. Araştırmaya katılanların yüzde 84'ünün tanıdığı Ronaldo’nun Nike ile sponsorluk anlaşması var. 

Barcelona takımının yıldızı Lionel Messi’nin Adidas’la anlaşması bulunuyor. Listede Puma ile anlaşması bulunan tek yıldız ise futbol kariyerini ABD’li bir takımda devam ettiren Fransız Thierry Henry. Bu yaz gerçekleşecek Dünya Kupası’nda Nike 32 takımın 10’una sponsor olurken, Adidas için bu sayı dokuzda kaldı. 

Dünya Kupası’nda kullanılan toplar ise 1970’den bu yana Adidas tarafından üretilirken anlaşma yenilenerek 2030’a kadar uzatıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir