Dünya Saati uygulamasına anlamlı destek

BW PLUS The President Hotel ve BW Citadel Hotel, iklimsel değişiklikler ve çevre sorunlarının mücadelesinde farkındalık yaratmak amacıyla, misafirleri ile birlikte Dünya Saati etkinliğine destek verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla farkındalık yaratan ‘Dünya Saati’ etkinliğine destek veren BW PLUS The President Hotel ve BW Citadel Hotel, 28 Mart 2015 Cumartesi günü konaklayacak misafirlerinin de katılımıyla; Lobby, English Pub ve Teras Restaurant alanlarında saat 20.30’da 1 saat ışıklarını kapatarak, mum ışığından yararlanacak. Son 10 saniyesinde, misafirlerin de katılımıyla geri sayım yapılacak olan etkinliğin; 1 Saatlik zaman diliminde misafirlere Lobby alanında kokteyl ikram edilecek.

Lobby’de misafirlerle mum ışığında buluşma 
 
Her yıl küresel ısınmaya dikkat çekmek için milyonlarca insanın ve binlerce kurumun katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Saati etkinliğine, BW PLUS The President Hotel ve BW Citadel Hotel olarak destek vereceklerini kaydeden BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Gülseren Vatansever, şunları söyledi:

“Dünya Saati uygulaması, 2007 yılında, küresel ısınmanın neden olduğu başta iklim değişiklikleri olmak üzere, çevresel sorunlara dikkat çekilebilmesi amacıyla, Avustralya’da 2 milyondan fazla insan ve 2 binden fazla kurumun katılımıyla başlayan ve kısa bir sürede 7 kıtada 150’den fazla ülkede 7 binden fazla şehirde binlerce insana ulaşmıştır. Bugün dünyanın en büyük çevre hareketine dönüşen ışıkların bir saat kapatıldığı Dünya Saati etkinliğine, Türkiye’de farkındalık yaratmak amacıyla iki otelimizle biz de katılıyoruz. Otellerimizde, o gün konaklayacak misafirlerimizin  de katılımıyla,  28 Mart 2015 Cumartesi günü Lobby, English Pub ve Teras Restaurant alanlarında saat 20.30 da 60 dakika ışıklar kapatılarak, mum ışığından yararlanacağız.  Lobby alanında, Earth Hour son 10 saniyesinde geri sayım için misafirler ve çalışanlar ile bir araya gelmeyi planlıyoruz” dedi. 
 
İklimsel değişiklikler ve çevre sorunlarının mücadelesinde BW PLUS The President Hotel ve BW Citadel Hotel olarak ellerinden gelen desteği vererek, Türkiye’de farkındalık yaratmak istediklerini belirten Gülseren Vatansever, gerçekleştirecekleri ‘Dünya Saati’ etkinliğinin fotoğraflarının çekilerek, web sitesi ve sosyal medya üzerinden de yayınlayarak daha fazla kitleye duyurulmasına gayret edeceklerini sözlerine ekledi. 
 
Türkiye'de Dünya Saati:

Ülkemizde 2008 yılından beri, WWF-Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati, 2010 yılında katılım açısından önemli ilklere sahne oldu. 230’un üzerinde kurum ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı ‘Dünya Saati’ uygulamasına, Boğaziçi Köprüsü ışıklarını kapatarak destek verdi.  2011 yılında, 20 binden fazla kişi ve 250’nin üzerinde kurum, dünyanın geleceği için güçlerini birleştirdi. Boğaziçi Köprüsü’nün yanı sıra, Ankara Opera Binası ve Kastamonu Kalesi de destek verenler arasında yerini aldı. 2012 yılında, Türkiye’de kendi rekorunu kıran Dünya Saati’ne, 75 binden fazla insan ve 400’ün üzerinde kurum katıldı. Boğaziçi Köprüsü ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı- Saat Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Galata Kulesi, Ayasofya Müzesi ilk defa Dünya Saati için ışıklarını kapattı. 2013 yılında ise, kampanyaya katılanlar "Sensiz Olmaz" dedi ve kendi domino etkilerini yarattı; çevresindeki arkadaşlarını, tanıdıklarını harekete geçirdi. Kız Kulesi, Dünya Saati'nin sembolleri arasındaki yerini aldı.