Dünyanın en büyük radyatör üreticisi Çorlu'da doğuyor

Termo Teknik, Çorlu’da bulunan fabrikasını dünyanın en büyük panel radyatör üretim merkezine dönüştürmeye hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere merkezli ısıtma sistemleri devi İdeal Stelrad Group’un (ISG) Türkiye’deki iştiraki olarak faaliyet gösteren Termo Teknik’in Çorlu’daki fabrikası 2015 yılı içinde dünyanın en büyük panel radyatör üretim tesisi olacak.

Halen dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan ve Avrupa’daki panel radyatörlerin yüzde 10’unu üreten Termo Teknik fabrikasındaki üretim bandı sayısı yeni gelen iki adet superline hat ile 5’ten 7’ye çıkacak. Böylelikle tesisteki yıllık kapasite 4,5 milyondan 7 milyon metreye kadar artabilecek. Bu yatırım ile Termo Teknik’in Avrupa pazar payının yüzde 15’e ulaşması hedefleniyor.

Ürünlerini 50'den fazla ülkeye gönderiyor

Termo Teknik CEO’su Cem Nazif Yalçın, yeni yatırımlarla üretim, istihdam ve ihracata katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; 2001 yılından bu yana sürekli yatırım yaparak kapasitelerini artırdıklarını; Türkiye’deki istikrarın da yatırım kararlarını desteklediğini söyledi. 

“Bu olumlu dönemde hem iç piyasadaki etkinliğimizi hem de ihracattaki gücümüzü artırıp müşterilerimize daha geniş bir çerçevede hizmet sunmaya başladık. Bugün Türkiye’de hızlı büyüyen, 50’den fazla ülkeye ihracat yapan, tesisimizi dünyanın en büyük panel radyatör üretim merkezine dönüştüren bir marka haline geldik." diyen Yalçın, yatırım kararının, Termo Teknik’in Çorlu’daki üretim tesislerine orta boyda bir radyatör fabrikasını ilave etmek kadar büyük bir atılım olduğunu söyledi. Bu büyüme ile bugün 500’den fazla olan çalışan sayısı da 700’ü geçecek. 

Üretimin yüzde 70'i ihracata gidiyor

Termo Teknik, üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor ve 7 yıldır üst üste ihracat şampiyonu oluyor. 

ISG'nin en büyük şirketlerinden biri oluyor

Termo Teknik, bu atılımı ile dünyanın en büyük ısı sistemleri grubundan olan ISG'nin en büyük şirketlerinden birisi olacak.

Cem Nazif Yalçın, tüm bu başarının ardında tamamı Türk yönetim ekibinin bulunmasının da gurur verici olduğunu belirtiyor.

Yalçın, Termo Teknik’in CEO’su olmakla birlikte, aynı zamanda halen ISG Grubu’nun Doğu Avrupa ve Asya şirketlerinin yönetiminden sorumlu.