Düşen petrol fiyatları BP'yi de etkileyecek

BP Türkiye Akaryakıt Satış Müdürü Meral, "Petrol fiyatlarının 100 dolarlardan 50 dolara kadar düşmesi BP'yi yadsınamaz şekilde olumsuz etkileyecek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BP Türkiye Akaryakıt Satış Müdürü Yiğit Meral,  enerji şirketlerinin planlarını petrolün varil fiyatını 100 dolar olarak düşünerek yaptıklarını belirterek, ancak fiyatların düşmesi nedeniyle global anlamda büyük bir etkilenmenin söz konusu olduğunu anlattı. 

Meral, enerji şirketlerinin daralmaya sürüklendiğini ve insanları işten çıkartmaya ya da yatırımlarını geri çekmeye ittiğini ifade etti. 

BP'nin 2014 yılında büyük zarar etmediğini dile getiren Meral, 2015 için bir öngörüde bulunmadıklarını ancak, 100 dolarlardan 50 dolarlara kadar düşen fiyatların BP'yi yadsınamaz şekilde olumsuz etkileyeceğini belirtti. 

Yurt dışında Norveçli Statoil başta olmak üzere birçok büyük enerji şirketinin işten çıkarmalarına da değinen Meral, "Global tarafta böyle bir durum söz konusu ancak Türkiye'ye yansımadı. Burada daha çok perakende ayağında çalıştığımız için böyle oldu. Ama petrol arama, çıkarma gibi projeleri yürüttüğümüz noktalarda insan azaltmaya gidiyoruz" dedi. 

Avrupa'daki akaryakıt perakendeciliği ile Türkiye'dekinin çok farklı olduğuna dikkati çeken Meral, şöyle konuştu: 

"Avrupa'daki istasyonların satış ortalamaları Türkiye'ye göre çok daha yüksek. Yani, istasyon verimliliği Türkiye'ye göre çok daha iyi. Akaryakıt dışı faaliyet Avrupa'da daha fazla. Bizim istasyonlarımızda genelde tüketiciler akaryakıt alıyorlar. Londra'da, Münih'te ve diğer yerlerde artık akaryakıt istasyonları hem akaryakıt alınan hem de alışveriş yapılan yerler oldu. Ama Türkiye'de hizmet kalitesi oralara göre daha iyi. Teknik anlamda istasyon standartları çok daha ileri düzeyde." 

Bu konularda ilginizi çekebilir