Eczacıbaşı-Baxter, bayrağı Koçak Farma'ya devretti

Koçak Farma, Eczacıbaşı-Baxter serum grubu ürün ruhsatlarını, markaları, makine ve teçhizatı satın aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İlaç sektöründe faaliyet gösteren Koçak Farma, Eczacıbaşı-Baxter serum grubu ürün ruhsatlarını, markaları, makine ve teçhizatı satın aldı. Bu satın işlemi ile Koçak, intravenöz serum üretimi ve satışı alanında da faaliyet gösterecek.

Bilindiği gibi Baxter'in dünyadaki yeni yapılanmasının ardından, 1994 yılından bu yana Türkiye'de yüzde 50'şer ortaklık yapısıyla Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri'ne ait ürün portföyünün Eczacıbaşı-Baxalta, Eczacıbaşı İlaç Pazarlama ve Baxter Türkiye çatıları altında pazara sunulmaya devam edilmesi kararı alınmıştı.

Serum üretimi ve satışında bayrağı Eczacıbaşı-Baxter'den devralan Koçak Farma CEO ve Genel Müdürü Uzm. Dr. Hakan Koçak, halk sağlığı açısından stratejik öneme sahip serum üretiminde çıtayı yükseklere çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Serumun sağlık sektöründe önemine dikkat çeken Dr. Koçak, "Bu satın alma işlemi ile firmamız 1994 yılından beri serum üretimi ve satışında lider konumundaki Eczacıbaşı-Baxter'den, bu satın alma ile birlikte sadece bilgi ve teknolojisini değil halk sağlığına karşı sorumluluklarını da devraldı. Çünkü serumun tedavideki yeri ve önemi tartışılmaz. Bu nedenle serumun yerli üretimi stratejik önem arz ediyor" dedi.

Bu satın alma operasyonu ile istihdam ve üretimde herhangi bir kayıp yaşanmayacağını aksine Türkiye'nin Serum'da bölgemizde üretim merkezi haline dönüşeceği bilgisini veren Dr.Koçak, Eczacıbaşı-Baxter firmasının faaliyetine son vermesi nedeniyle gerçekleşen istihdam kaybını geri kazandıracaklarını söyledi.Eczacıbaşı ve Baxter'ın faaliyet gösterdiği alanlarda güçlü bir konumda bulunduğuna dikkat çeken Dr.Koçak, "Eczacıbaşı-Baxter, Türkiye'de pazarın yüzde 60'ına sahip bir firma. Global bir marka olan Baxter'de uluslar arası pazarda faaliyet gösteriyor ve üretim yapıyor. Bu yönüyle gerçekleştirdiğimiz satın alma operasyonu uluslararası bir teknoloji transferi niteliği itibariyle de önemli" açıklamasını yaptı.

"Satıcı değil, alıcı konumda yer almak istiyoruz"

Serum üretiminin büyüme bağlamında Koçak Farma'yı pozitif etkileyeceğini bildiren Dr.Koçak, şirketlerin hızlı büyümelerinin bir yönteminin de bu tarz satın almalarla gerçekleşebileceğini, bu satın almada, alıcı konumda yer almaktan mutlu olduklarını açıkladı. Sağlık sektöründe yerli üretimin önemine değinen Dr. Koçak, yerli üretimle ilacı kolaylıkla erişilebilir hale getirdikleri bilgisini verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir