Ege Seramik, 46 milyon TL'lik çevreci tesis yatırımı yaptı

Ege seramik, çevreye duyarlı ve doğalgaz tüketimini azaltan yeni üretim tesislerini açtı. Yaklaşık 46 milyon TL yatırım maliyeti olan tesisler, 6 ayda tamamlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege Seramik, kuruluşunun 43'üncü yılında yeni üretim tesislerini hizmete açtı. Çevreye duyarlı ve doğalgaz tüketimini azaltan tesis 46.5 milyon TL’ye mal oldu. 6 ayda tamamlanan yatırım kapsamında, seramik pişiriminde doğalgaz tüketimini azaltan yeni tesis ve granül hazırlama tesisi bulunuyor. 

Ege Seramik Kemalpaşa Tesisleri’nde yapılan açılış törenine İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Polat, Holding CEO’su ve Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Baran Demir, Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Zıhnalı, Genel Müdürü Göksen Yedigüller, Çim-Se İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazılım, Ege Seramik bayileri ve çalışanları katıldı. CEO Baran Demir, Holding’in sanayi grubu şirketlerinden olan Ege Seramik’in 2008’den itibaren ciddi bir atılım içine girdiğini belirterek, “Bu süreçte fabrika yenilendi, borçlar ödendi. Halka açık olduğu için yatırımcılarına düzenli temettü dağıtan şirket oldu. 4-5 yılda sektöründe öncülük eden ve seramik sektörünün akademisi olma gücüne kavuştu. Ege Seramik Türkiye’nin bilinen 100 markası arasına girdi. Şirketimizin Ege Bölgesi’nde vergi ve ihracat şampiyonluğunu da herkes biliyor” diye konuştu. 

Kapasite 3 milyon metrekare arttı 
Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller ise tesislerinde üretim kapasite artışına gidilmeden yapılan modernizasyon ve yenileme yatırımlarıyla, 2 adet 64 bin kilo newton baskı gücüne sahip seramik şekillendirme presi, 145 metre uzunluğunda Türkiye’nin ilk EKO seramik pişirme fırını, 2 adet TGV (insansız forklift robotları), otomatik paketleme makineleri, palet istifl eme robotları, şekillendirme sonrası granül boyama tesisi, palet örtme ve çemberleme hatlarının devreye girdiği bilgisini verdi. 

Yedigüller, Ege Seramik’in mevcut olan toplam üretim kapasitesini artırmadan yapılan söz konusu yenileme yatırımının üç ana başlıkta toplandığını belirterek şu bilgileri verdi: “Üretim hattında yapılan yenilemeler ile Türkiye’de ilk defa kullanılan ECO Fırın ile 60 x 120 ve 80 x 80 gibi büyük ebatlı ürünleri üretme kapasitemiz 3 milyon metrekare arttı. Türk markasıyla ilk dijital baskılı seramik üretimini biz yaptık. Son model dijital teknolojisi baskı makinelerinin kullanıldığı yeni dekor tesisimizi de devreye alırken, masse üretimindeki verimin artırılması için değirmen ve püskürtmeli kurutucuların bulunduğu masse hazırlama alanını seramik kaplama sektöründeki son teknolojiyle yeniledik” dedi. Yedigüller çamur üretme kapasitesini de günde 450 tondan 800 tona çıkardıklarını vurguladı.

1 milyar dolarlık proje yolda
İbrahim Polat Holding’in iştirakleri hakkında bilgi veren Demir, grubun amiral gemisi Polat İnşaat’ın Beyoğlu Kasımpaşa’da kısa süre içinde toplam yatırım değeri 1 milyar dolar olacak bir projeyi hayata geçireceğini, bin konut, açık sokak konseptli alışveriş merkezleri, otel ve ofi slerin yer alacağı projede mahalle komşuluğunu yaşatacaklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir