En etkili 100 blog yazarını İstanbul’a getirecek

'Beyaz Saray SeyahatBlog Yazarları Zirvesi''nin sponsorluğunu yapan THY, Beyaz Saray ile en etkili 100 blog yazarını ağırladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Beyaz Saray’da, Amerikalı öğrencilerin yurtdışında okuması ve seyahat etmesini teşvik için ''Beyaz Saray SeyahatBlog Yazarları Zirvesi'' düzenlendi. THY’nin de ana sponsorlardan olduğu etkinliğe, ABD’nin en etkili 100 seyahat blog yazarı ve dijital medya kuruluşu temsilcileri davet edildi.

Zirvede, ABD yönetiminin uygulayacağı kültürlerarası değişim, yurtdışı eğitim ve gönüllü hizmetlere yönelik programların faydaları ele alındı, gün boyunca blog yazarları deneyimlerini ve bu alanda yapılabilecekleri paylaştı.

Blog yazarlarına Türk kahvesi, Türk çayı ve baklava ikramı

Blog yazarlarına akşam da başkentin önemli müzelerinden Newseum’da THY’nin sponsorluğunda yemek verildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Küresel Katılımdan Sorumlu Kıdemli Direktörü Shannon Green ve Capitol File dergisi Genel Yayın Müdürü Elizabeth Thorpe’un konuşma yaptığı yemekte, zirveye katılan seyahat blog yazarları, başlıca medya kuruluşlarının yöneticileri, üniversite öğrencileri ve üst düzey Beyaz Saray yetkilileri hazır bulundu.

Gecede, davetlilere THY’nin “Uçan Şefleri” ve uçuş personeli aracılığıyla Türk kahvesi, Türk çayı ve baklava da ikram edildi.

THY Washington Genel Müdürü Handan Çörekçi, yaptığı açıklamada, bu programın sponsoru olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu girişim vasıtasıyla, Türkiye’de ve dünyada kültürlerarası değişim ve yurtdışı eğitim programlarının önemi hakkında farkındalık yaratılmaya çalışıldı. Blog yazarlarının bu konuda önemli katkıları var. Türk Hava Yolları olarak Beyaz Saray’la bu önemli girişim için işbirliği yapmaktan onur duymaktayız” dedi.

THY, blog yazarlarını İstanbul’a getirecek

Katılımcıların ilgisinden mutluluk duyduklarını belirten Çörekçi, katılımcıların Twitter üzerinden de geceye ve THY’ye dair çok güzel paylaşımlarda bulunduklarını dile getirdi.

Gecenin sürprizi yine THY’den geldi. Bu etkinliğin ikincisinin Türkiye’de yapılacağını duyuran THY yetkilileri, zirveye katılan tüm blog yazarlarını İstanbul’a davet etti. Duyuru davetlilerden yoğun alkış aldı.

Seyahat blog yazarları, #WTTravelBloggers ve #DiscoverWithTurkish (Türk Hava Yolları ile Keşfet) hashtagini kullanarak Twitter’da zirve ve gecedeki deneyimlerini paylaştı. Blog yazarlarının paylaşımlarında en fazla THY’nin İstanbul’a uçuş teklifinden duydukları heyecanı dile getirdikleri gözlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir