En iyi döner nasıl yapılır?

Saraylı Döner’in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Narinç, Osmanlı usulü dönerin nasıl yapılacağını anlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk toplumunda misafirperverliğin simgesi olan ve tarihi eskilere dayanan döner, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi'nde övgü ile anlatılır. Hayatımızın her noktasında yer alan döner, aslında Osmanlı’nın ihtişamını ve özel lezzetlerini yansıtıyor. 

Döner üretiminde helal kesim et kullandıklarını söyleyen Saraylı Döner’in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Narinç, Saraylı Döner’in iyi ve kaliteli bir dönerin nasıl olması gerektiğini şu şekilde sıraladı:

•         Dönerin kaliteli olması  için %100 yaprak olması ince kesilmesi  gerekir.
•         Dönerin sert olmaması için etin  pembeliğini kaybettiği  zaman  kesilmesi  gerekir. 
•         Dönerde %75 dana but,  %20 kuzu  eti, %5 kuyruk yağı  kullanılır.
•         Bizdeki terbiye bize özel  olup Osmanlı saraylarında kullanılan şekliyle  eti marine ediyoruz. Sadece süt  ve meyve  kuruları kullanıyoruz, onun  haricinde asla Soya bulyon MSG (çin tozu) vs katkı malzemeleri kullanmıyoruz.
•         Etlerimiz terbiye de 48 saat marinede bekletildikten sonra dizilmeye  başlıyor. 
•         Dönerlerimiz sadece meşe odunu  ile  pişiyor. Ayrıca restoranımızda özel  sadece  bizde  olan saraylı  döner  pidemiz var 


Saraylı Döner’in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Narinç, Saraylı Döner’in kalitesini ve hizmet politikasını şöyle anlattı:

“Osmanlı saraylarında her zaman etin önemi büyüktü. Bizde Saraylı Döner olarak bu önemi ve lezzeti misafirlerimize yaşatıyoruz. Ette önemli olan terbiye edilmesi olayını, Osmanlı saraylarındaki gibi gizemli bir tarifimizle gerçekleştiriyoruz. Sadece süt ve meyve kuruları kullanıyoruz. Bunun dışında soya,  bulyon yada MSG (Çin Tozu) gibi maddeleri kullanmıyoruz. Böylelikle Dünya’nın En Büyük Döner Restoranı olarak, gerçek lezzeti temsil etmeye devam ediyoruz.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir