Erdemir'de grev yapma kararı alındı

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Ercan, toplu iş sözleşme görüşmelerinde arabulucu sürecinin de tıkanması ile yeni bir sürece girdiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (Erdemir) grev yapma kararı alındığını açıkladı.

Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada Türk Metal Sendikası ile Erdemir arasında yürütülen, 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren 26. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde arabulucu sürecinin de tıkanması ile yeni bir sürece girdiklerini söyledi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın geçen günlerde Ereğli'de Erdemir işçileri ile bir araya geldiğini hatırlatan Ercan, "Bu ziyaretin ardından Ankara'ya dönüşüyle birlikte toplanan Genel Yönetim Kurulumuz, Erdemir'de grev yapma kararı almıştır" dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerini masa başında bitirilmesini umut ettiklerini belirten Ercan, "İşveren kanadının tutum ve tavrı, ekmeğini çıkardığı iş yerini her zaman el üstünde tutmuş, hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış Erdemir işçisinin sabrının da bir sonu olduğu bilinmelidir. Aldığımız grev kararının kaldırılabilmesi için, üyelerimizin önerdiği şekliyle hazırlanan taslaktaki tekliflerimiz kabul edilmeli, bu sayede sloganlaşan 'üret, kazan, kazandır' anlayışımız yeniden hayat bulmalıdır" şeklinde konuştu.