Estuz, Avrupa ve Ortadoğu'ya yöneldi

İhracat pazarlarını genişleten Estuz, 2015'te 20'nin üzerindeki ülkeye ihracat yapmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Tuzun dengeli kullanımına önem veren ve Hayatın Dengesi yaklaşımıyla çalışmalarını sürdüren Estuz, ihracatta rotayı Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine çevirdi. Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına yönelen Estuz, 2015'te 20'nin üzerindeki ülkeye ihracat yapmayı hedefliyor. 

Estuz AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, şu anda 15'in üzerindeki ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, her geçen gün ihracat yaptıkları ülkelere yenilerini eklediklerini kaydetti. Potansiyel pazarları arasında Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin yer aldığına dikkat çeken Özdemir, hızla genişlettikleri ürün grupları ve ambalaj çeşitlilikleri ile yurtdışı pazarlarda güçlerini giderek artıracaklarını vurguladı. 

"Tuzun emtia olarak düşük değere sahip olması nakliye maliyetleri sebebiyle ihracatını güçleştiriyor ve rekabetçi yapıdan uzaklaştırıyor" diyen Vedat Özdemir, ancak buna rağmen Estuz'un yurtdışında gücünü artırdığının altını çizdi. Özdemir, "2013 yılında 2,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Dış Ticaret Müsteşarlığı verilerine göre, Türkiye'nin en yüksek tutarda tuz ihracatı gerçekleştiren firmaları arasında birinci sırada yer alıyoruz. İhracat ürünlerimiz arasında da ağırlıklı olarak katma değeri yüksek sofra tuzu, tuzluklu ürünler ve tablet tuz çeşitleri yer alıyor" diye konuştu. 

İhracatta asıl atılımı 2015 yılında yapacaklarını dile getiren Vedat Özdemir, 2015 yılında ihracat yaptıkları ülke sayısını 20'nin üzerine çıkarmayı ve 4 milyon dolarlık tuz ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Turquality ile ilgili de çalışmalara başladıklarına dikkat çeken Vedat Özdemir, Turquality ile Estuz'un yurtdışı markalaşma yatırımlarının hız kazanacağını sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir