Ethem Sancak, Star'a yeniden ortak oluyor

Ethem Sancak, Star Medya'ya yeniden ortak oluyor. Grubun yüzde 50 hissesinin devralınması için Rekabet Kurumu'na başvuru yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İşadamı Ethem Sancak, iş hayatında oldukça hareketli günler geçiriyor. Aralarında Akşam gazetesi ve Skyturk360 televizyonu da bulunan Turkmedya’yı Kasım 2013'te satın alan Ethem Sancak, Star Medya Grubu'na da yeniden ortak oluyor.

Star Medya Yayıncılık, Star Medya Ajans, Star Matbaacılık, Dinamik Radyo şirketlerinin hisselerinin yüzde 50'sinin Ethem Sancak'a devri için Rekabet Kurumu'na başvuru yapıldı.

Kurumun internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Fettah Tamince, Ali Tamince ve Turgay Mutlu Şimaylı tarafı ile Ethem Sancak arasında düzenlenen hisse devri sözleşmesi uyarınca Star Medya Yayıncılık, Star Medya Ajans, Star Matbaacılık, Dinamik Radyo şirketlerinin her birinin hisselerinin yüzde 50'si Ethem Sancak'a devredilecek.

Böylece 2009 yılında yüzde 50 oranındaki hissesini Fettah Tamince'ye satan Ethem Sancak, yine aynı hisseleri satın alarak Star Medya Grubu'nun yeni ortağı oluyor. Star Medya Grubu'nun diğer yüzde 50 hissesi ise özelleştirmeden Petkim'i satın alan SOCAR Grubu'nun elinde bulunuyor.

BMC için onay çıktı

Öte yandan Ethem Sancak'ın bir diğer şirketi Es Mali Yatırım ve Danışmanlık AŞ'nin BMC'yi satın alması için Rekabet Kurumu'ndan bugün onay çıktı. Konuya ilişkin Kurul kararı, Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlandı.

Kararda, "BMC Sanayi ve Ticaret AŞ'nin çeşitli varlıklarından oluşturulan BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün, Es Mali Yatırım ve Danışmanlık AŞ'ye devredilmesi işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığı" bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir