Eurosport'un % 51 hissesi Discovery'de

Eurosport International'ın çoğunluk hisselerinin Discovery Communications'a devri tamamlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) bugün Avrupa’nın spor eğlence grubu olan Eurosport International’ın kontrol yüzdesi devrinin tamamlandığını duyurdu. Discovery, Aralık 2012’de TF1 Group ile başlayan stratejik ortaklıklarının bir parçası olarak Eurosport hisselerini yüzde %20’den %51’e çıkardı.

Discovery Communications’ın Başkanı ve CEO’su David Zaslav, satın alımla ilgili olarak “Bugün Discovery Communications ve dünyanın bir numaralı TV programcısı olarak liderlik konumumuz için çok heyecan verici bir gün. Eurosport, büyüyen pazar payımız açısından harika bir stratejik adım olmasının yanı sıra reklam verenler ve iş ortaklarımızla ilişkilerimizi kuvvetlendirmemiz, tüm dünyadaki tutkulu seyircilerimize “mutlaka sahip olunması” gereken içeriği sunmamız adına da önemli bir gelişme. Eurosport’un popüler spor programcılığı ile Discovery’nin global markaları ve yerel uzmanlığı bir araya geldiğinde, ücretli TV pazarının uluslararası büyümesinden yarar sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bu şekilde hissedarlarımız için de uzun vadeli değer yaratacağız.” dedi. 

Discovery 1989 yılında kanallarını Avrupa pazarına sunan ilk Amerikalı medya şirketi olmuş ve 25 yıldır yabancı pazarlara yatırımlarını sürekli olarak önemli ölçüde sürdürmüştü.Eurosport’un altı TV markası – Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport Asya – Pasifik ve Eurosportnews’ın katılımı ile Discovery Communications Avrupa ve Asya’da, 210’dan fazla TV platformunda toplam yaklaşık 2.7 milyar izleyiciye ulaştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir