Fibabanka finansal sonuçlarını açıkladı

Banka, 67.4 milyon lira vergi öncesi kâr elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fibabanka’nın 2015 yılı haziran sonu itibarıyla 6.8 milyar lira olan toplam kredileri, yüzde 46 artışla, 2016 yılı haziran sonunda 10 milyar liraya ulaşırken, kredilerin aktif toplamı içindeki payı yüzde 78 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde müşteri mevduatı toplam pasiflerin yüzde 59’unu oluşturarak 7.6 milyar liraya yükseldi.

2016 yılı ilk yarı sonuçlarını değerlendiren Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar, bankanın büyümesini istikrarlı bir şekilde devam ettirdiğini kaydederek “Fibabanka, IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve EBRD’nin (Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası) bankamıza ortak olmaları sonrasında, yeni ortaklarımızla yaratılan uyum ve işbirliği ile büyümeye devam ederek orta ölçekli bir banka olma hedefine doğru hızlı bir şekilde ilerlemektedir” dedi.

Dildar, IFC ve EBRD’nin ardından Abraaj Grubu ile de Sermaye İştirak Sözleşmesi imzalandığını, söz konusu sözleşme kapsamında Abraaj Grubun Fibabanka’ya yüzde 9.95 oranında hisssedar olmasıyla daha da güçlenecek özkaynak tabanı ile bankanın hedeflerine beklenenden daha kısa zamanda ulaşacağını ifade etti.