FİSKOBİRLİK yeni gelir kaynakları hedefliyor

Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar "FİSKOBİRLİK, kendi giderleri ve üreticinin beklentilerini karşılama, üreticiye faydalı olma anlamında para kazanmayı umduğu her işe girmek durumundadır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GİRESUN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, birliğin kendi giderleri ve üreticinin beklentilerini karşılama, üreticiye faydalı olma anlamında para kazanmayı umduğu her işe girmek durumunda olduğunu söyledi.  

Bayraktar, birlik iştiraklerinden FİSKOMAR AŞ'nin "FİSKO" adı altında 40. market açılışındaki konuşmasında, 2014 yılında 50 market şubesine ulaşmayı hedeflediklerini ancak bazı nedenlerle bu sayının yıl sonu itibarıyla 44'te kalacağını belirtti. 

FİSKOMAR'dan büyük beklentileri olduğunu vurgulayan Bayraktar, gelinen süreç çerçevesinde oluşan tablonun kendilerini gelecek için umutlandırdığını anlattı. 

Bayraktar, FİSKO markasının asıl sahibinin fındık bölgesindeki üreticiler olduğunu, bu nedenle üreticilerden kuruma destek vermelerini isteyerek Bayraktar, şöyle devam etti: 

"FİSKO'lar bir zincir markettir ama ulusal market zincirleriyle karıştırmamak lazım. FİSKO'lar yerel zincir markettir. Fındık üretilen yerlerde bulunuyor. Her açıldığı yerin bizzat kendi öz malıdır. Üreticinin ve bölge halkının kurumudur. Küçük bakkallar hariç ulusal marketlere gitmek yerine üreticilerimiz, bölge halkı FİSKO'lara gitmeyi tercih etmelidir. Çünkü burası fındık bölgesinde yerel bir markettir. Dolayısıyla mutlaka bu kuruma sahip çıkılması lazım. Burada kazandığımız her şey başta üreticimize ve bu bölge ekonomisine yöneliktir." 

Lütfi Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in market sektöründe yer almasının her platformda eleştirildiğine dikkati çekerek, "FİSKOBİRLİK'in marketçilikle ne işi var deniyor. FİSKOBİRLİK bir ticari kuruluştur artık. Hükümetin bize verdiği görev budur. Biz müdahale kurumu değiliz. Dolayısıyla çok büyük bir yapıya sahibiz. Bu yapının da bir kısım ihtiyaçları, giderleri var. FİSKOBİRLİK, kendi giderleri ve üreticinin beklentilerini karşılama, üreticiye faydalı olma anlamında para kazanmayı umduğu her işe girmek durumundadır" diye konuştu. 

FİSKOBİRLİK'in diğer bir iştiraki Entegre Fındık İşleme Tesisinde (EFİT) çikolata parkı oluşturmak için proje başlattıklarını kaydeden Bayraktar, fındık yağı stoklarından da ciddi gelirler sağladıklarını aktardı.  

Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in 2015 yılına üretici borcu olmadan gireceğini sözlerine ekledi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir