Fitch, Coca-Cola İçecek'in de notunu düşürdü

Fitch, Coca-Cola İçecek'in yabancı parara cinsinden kredi notunu BBB-'ye indirdi, görünüm 'durağan.'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Coca-Cola İçecek'in (CCİ) yabancı para cinsinden uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi notunu ve birincil teminatsız derecelendirme notunu 'BBB' seviyesinden ‘BBB-' seviyesine düşürdü. Yerel para cinsinden uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi notunu ise 'BBB' olarak teyit etti. Notların görünümü ‘durağan' olarak bırakıldı.

Coca-Cola İçecek'ten bu karar sonrasında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şu şekilde;
"Bu derecelendirme, Fitch'in 27 Ocak 2017 tarihinde Türkiye'nin Yabancı Para Cinsinden Uzun Vadeli İhraççı Temerrüt Derecelendirme Notunu "BBB-"den 'BB+'ya değiştirmesiyle, Türkiye'nin ülke tavan notunun da ‘BBB' seviyesinden ‘BBB-' seviyesine revize edilmesini takiben yapılmıştır.

CCI'nin Yabancı Para ve Yerel Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi Notları The Coca-Cola Company (TCCC) ile olan operasyonel ve stratejik ilişkisini yansıtmaktadır. Yabancı Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi Notu ülke tavanı olan ‘BBB-'ile sınırlı olup, CCI'nin operasyonlarından kaynaklanan bir etkiyi yansıtmamaktadır. CCI'nin ‘BBB-' olan notu, Türkiye'nin ülke notunun bir kademe üzerindedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir