Fitch, Turcas'a 'B' notu verdi

Turcas Petrol'ün yatırımları, pozitif nakit akımı ve yeterli seviyedeki likiditesi, notun belirlenmesinde pozitif rol oynadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Turcas Petrol'ün (Turcas) Uzun Vadeli Yerel ve Yabancı Para Cinsinden kredi notunu "B" ve Ulusal Uzun Vadeli kredi notunu "BBB-(Tur)"; görünümü ise "Durağan" (Stable) olarak belirledi.

Yapılan değerlendirmeye göre; Turcas'ın enerji sektöründe, akaryakıt dağıtımı, elektrik üretimi, rafinericilik, yenilenebilir enerji ve enerji ticareti alanlarındaki yatırımları, pozitif nakit akımı ve yeterli seviyedeki likiditesi notunun belirlenmesinde pozitif rol oynadı.

Bununla birlikte, Turcas'ın yabancı ortaklarıyla beraber petrol ve enerjiye yönelik yürüttüğü stratejik yatırım projeleri ve mevcut ortaklarının sağladığı uluslararası deneyim de notun belirlenmesinde pozitif yönde etki sağladığı bildirildi.

Fitch; Turcas'ın nakit sağlayan ana yatırımının  Shell & Turcas Petrol A.Ş. (STAŞ) olduğuna dikkat çekerek, Turcas'ın STAŞ'tan 2007 - 2011 döneminde toplam 258 milyon TL tutarında temettü ve Ortak Girişim Sözleşmesi geliri elde ettiğini vurguladı.

Turcas'ın global oyuncu olma yolunda kararlılıkla ilerlediğine işaret eden Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Batu Aksoy, "Ülke ekonomisine ve enerji alanındaki projelerimize duyduğumuz güvenle, önümüzdeki senelerde piyasaların imkan verdiği ölçüde Eurobond da dahil alternatif finansman olanakları yaratmak amacıyla söz konusu Uluslararası Rating çalışmasına başladık. Turcas, kurumsal ve şeffaf yönetimi, sürekli ilave değerler yaratma misyonu ve uzun vadeli vizyonuyla yatırımlarına devam edecek" açıklamasını yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir