Fora Zeytin yurtdışı açılımıyla yüzde 50 büyüyecek

Balıkesir’de dünyanın en büyük zeytin işleme tesisine sahip olduklarını vurgulayan Fora Zeytin Genel Müdürü Efe Yazıcı,”Türkiye’den dünyaca ünlü bir zeytin markası çıkaracağız” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

İSTANBUL - Türkiye’nin önde gelen zeytin üreticilerinden Fora, yurtdışı açılımları ve stratejik işbirlikleri ile 2017’de yüzde 50 büyüme hedefliyor. Fora Zeytin Genel Müdürü Efe Yazıcı, Türkiye’nin dünyaca ünlü bir zeytin markası çıkartacak potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, “Başta Ar-Ge alanına olmak üzere yapacağımız yatırımlar ve projelerle o zeytin markasını biz çıkartacağız” dedi.

Dünyanın en büyük zeytin işleme tesisi

Fora Zeytin markası ve AntGıda işletme tesisi uzun yıllar İş Bankası iştiraki olarak çalışmalarına devam etti. 2014 yılında ise yılında Memerler Grup bünyesine katıldı. Fora Zeytin, Billur Tuz gibi önemli markaların da sahibi. Genel Müdür Efe Yazıcı, dünyanın en büyük zeytin işleme tesisine sahip olduklarını vurgulayarak “Tesis 70 bin ton kapasite ile 70 bin metrekare 2 kapalı olmak üzere 120 bin metrekare alana kurulu. Global anlamda kabul görmüş BRC standartlarına göre bağımsız ve habersiz denetimlerle sürekli artan notumuz en üst dereceye, AA + Plus seviyesine ulaştı” dedi.

Avrupa’da dağıtıma başladı

İhracat kanalında tüm kıtalara ulaşarak Türk zeytinini dünyaya yaymak misyonu ile hareket ettiklerine dikkat çeken Yazıcı, ihracatta yeni pazarlara açıldıklarını ve partnerleri aracılığı ile Avrupa’da dağıtıma başladıklarını söyledi: Yazıcı, ihracata yönelik şu açıklamayı yaptı: “50 ülkeye ihracat yapıyoruz. Çok sayıda ülkede Fora markası tescil edilmiş durumda. Bunun dışında müşterilerin kendi markaları ile de üretim yapabiliyoruz. İşinin uzmanı kadrolarımızla zeytin alımında, fabrikada işlemeye, paketlemeden lojistiğe, müşteri ilişkilerinden satış ve pazarlamaya kadar tüm süreçlerde kalite bilici ile hareket ediyoruz. Müşterilerimiz arasında Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere gibi dev ülkelerin yanı sıra gelişmekte olan Bulgaristan, Romanya, Azerbaycan gibi pazarlar da mevcut. Ayrıca Orta Doğu’da çok sayıda müşterimiz var. Çin ve Japonya gibi damak tadı farklı ülkelere bile denemelerimiz oldu, Hong Kong’a zeytinlerimizi ve zeytinyağımızı ulaştırıyoruz. Sürekli yeni pazar araştırması yapıyoruz. İhracat konusunda bizim için diğer önemli bir hedef kitle ise yurtdışında yaşayan Türkler. İyi bir partnerle Avrupa’da dağıtım yapmaya başladık. Amacımız yaygınlaşmak ve büyümek ancak bunun kontrollü yapacağız. Zeytin çok özen gösterilmesi gereken bir ürün. Doğru partner ve doğru dağıtım çok önemli.”

Dünyanın Türk zeytin markası olacağız

Türkiye’de zeytinin bir marka çıkartması gerektiğinin altını çizen Yazıcı, “ O da biz olacağız. Bayrağı aldık. Biz farklı bir şirketiz. AR-GE kültürümüz var. Avrupa ve Orta Doğu için portakallı limonlu zeytinler yaptık. Paris, Çin, Japonya ve ABD’deki fuarlara katılıyoruz. Ürünlerimiz tanıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir