Ford Otosan’ın yıl sonu hedefi 279 bin satış

Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Gültekin Hanlıoğlu, Ford Otosan’ın 2014 yılını 198 bin ihracat, 279 bin toplam satış hacmi ile kapatmayı hedeflediğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK TOPRAK

ESKİŞEHİR - Ford Otosan’ın 2014 yılı beklentileri hakkında açıklamalarda bulunan Gültekin Hanlıoğlu, 12 yıldır Türkiye’nin en çok satan markası olarak toplam pazarda yüzde 12.9’luk pazar payı elde ettiklerini belirterek, “Bu yılın ilk yarısında 37 bin 767 adet Transit, 54 bin 164 Custom, 14 bin 287 adet Courier ve 3 bin 370 adet Cargo olmak üzere toplam 109 bin 588 araç ürettik. Yine ilk yarıda toplam kapasite kullanımı yüzde 53, Türkiye toplam ticari araç üretimindeki payı yüzde 53, toplam araç üretimindeki payı yüzde 19 oldu. Bunların yanında otomotivin lider ihracatçı konumunda yer alan Ford Otosan’ın Türkiye’nin toplam ticari araç ihracatındaki payı yüzde 59 olarak gerçekleşti” şeklinde konuştu. 

Bayi ağı genişliyor 

Hanlıoğlu, 2014 yılı toplam otomotiv pazarını 675 bin, parakende satış hacmini 84 bin, ihracatı 198 bin, toplam satış hacmini 279 bin ve üretim hacmini ise 242 bin ile kapatma beklentisinde olduklarını söyledi. 2014 yılında Türkiye’deki bayi atağını hızlandırdıklarını anlatan Hanlıoğlu, “Kayseri, Konya, Mersin, Gaziantep, Malatya’nın ardından İstanbul’daki yeni bayi açılışımızı gerçekleştirdik. Ford Trucks müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında verecek. 4S konseptli Ford Trucks tesisleri sayesinde ağır ticari pazarındaki rekabetçi gücümüzü artırıyoruz” ifadesini kullandı. 3 milyon euroluk yatırımla Ford Otosan İnönü Fabrikası'nda hayata geçirilen ve ileri teknolojileriyle dünyadaki benzerlerine öncülük edecek olan motor test merkezi hakkında bilgi veren Hanlıoğlu, “Merkez, Türkiye’de 13 litre üzeri motor testleri yapabilen ilk tesisi olma özelliğine sahip. 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan merkezde, 5 farklı yatakta Euro-6 normlarını karşılayan Ecotorq motorların geliştirme ve dayanım testleri yapılacak. CNG/LNG yakıtlı motorların test edilmeye başlandı” dedi.

Ford Trucks lisansı ile ticari araçları Çin’de

Ford Otosan olarak Türkiye’den dünyaya teknoloji ihracatına başladık diyen Gültekin Hanlıoğlu, “Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de, 2013 Nisan ayında ağır ticari araç motorlarının üretimi için JMC firması ile motor teknolojisi lisans anlaşmasını imzaladık. Arkasından geçtiğimiz ay yine JMC’ye bu kez komple kamyon üretimi için lisans verdik. Böylece, Ford Trucks lisansı ile ağır ticari araçlarımız Çin pazarına da satılmaya başlanacak” diye ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir