Fujitsu'nun yeni iş stratejisi: İnsan odaklı inovasyon

Şirket, bu konsepte bağlı olarak bulut, büyük veri, nesnelerin interneti ve mobili de içeren birbirleriyle entegre dijital iş platformları piyasaya sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

TOKYO - Fujitsu, yeni iş stratejisini Tokyo'da gerçekleştirilen Fujitsu Forum Tokyo 2015'te açıkladı. Yeni stratejinin konsepti: Entegrasyon ve İnsan Odaklı İnovasyon (Fujitsu Knowledge Integration) Şirket, bu konsepte bağlı olarak bulut, büyük veri, nesnelerin interneti ve mobili de içeren birbirleriyle entegre dijital iş platformları piyasaya sunacak. Bunlar arasında sırasıyla hayata geçirilecek olan yeni bulut platformları ve K5 gibi açık kodlu teknolojileri kullanan herkes için bulut hizmeti (Public Cloud) ve diğer yeni ürün ve hizmetler var. Şirketlerin insan kaynakları, finans ve üretim ile ilgili bütün verilerini tutan Kayıt Sistemleri (System of Record) ile çalışanları, iş partnerlerini, tüketicileri ve bunlar gibi pek çok şeyi birbirine bağlayan SoE (System of Engagament) Sosyal Katılım Sistemlerini birbirine bağlayan yeni dijital iş platformları geliştirecek. Fujitsu'nun son olarak sağlık sektörü için Fujitsu tablet PC'ler geliştirdiğini söyleyen Fujitsu Ürün Pazarlama, Küresel Pazarlama Başkan Yardımcısı Ayman Abouseif, "Bu Tablet PC'ler dokunmatik ekrana sahip ve dizüstü bilgisayar olarak kullanılabiliyor. Hastalar ile ilgili bilgilerin dijital olarak okumasına, güncellemesine olanak sağlıyor. Bu tabletler aracılığıyla hemşire, doktor ve diğer görevliler gün boyunca, reçete ve laboratuvar siparişleri gibi gerekli evrakları dijital olarak doldurabiliyor. Hasta ile ilgili bilgilere, ilgili doktor her an, her yerden ulaşabiliyor. Bu şekilde hem hastaneler maliyetlerini minimize edebiliyor hem bilgiler anlık güncelleniyor" dedi. Fujitsu'nun bu yıl 80. yaşını kutladığını aktaran Abouseif, şirketin Avrupa, Japonya, Çin ve Amerika'da bulunan 4 küresel Ar-Ge merkezi olduğunu söyledi. Abouseif, "Çalışanların bin 500'den fazlası araştırma konumunda. 100 binden fazla patenti elinde bulunduruyor. Grubun 2015 yılı Ar-Ge harcaması 200 milyar Japon Yeni olarak gerçekleşti" dedi.

Değişime uyumun yolu agresif IT yatırımı

Fujitsu Forum 2015'te en dikkat çekici sunumlardan biri şirket bütçelerinde IT kullanımının artışına yönelik yapılan sunumdu. ABD ve Japonya'nın karşılaştırıldığı forumda; Japonya'da geleneksel IT yatırım anlayışının olduğu, ABD'nin ise agresif IT yatırımları yaptığı anlatıldı. Örneğin Fujitsu Limited Entegre İş Hizmetleri CEO'su Norihiko Taniguchi, "IT'nin kullanımı değişen piyasalara adapte olmak için önemli bir araç. Agresif IT yatırımı yapan şirketlerin yarısından fazlası gelir ve karlarını artırıyor" dedi. Taniguchi, Japonya'nın da Agresif IT Yatırımlarına yönelmesi gerektiğine dikkat çekti.