'Galvalume'u beyaz eşyada ilk kullanan marka Arçelik oldu

Ürünü ısıl etkilere karşı olan dayanıklılığı ve korozif direnci nedeniyile tercih eden Arçelik, Galvalume'u çalışma yapısı itibariyle hem nemli hem de sıcak bir ortama sahip kurutma makinasında kullanmaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SABİHA TOPRAK

KOCAELİ - Türkiye'nin yüzde 100 yerli sermayeli ilk yassı mamul üreticisi Tezcan'ın yeni ürünü galvalume, piyasaya çıkığı ilk yılda büyük ilgi ile karşılandı. Kullanıcılarına dayanıklılık ve maliyet açısından önemli avantaj sağlayan ürünü Türkiye'de ilk kullanan beyaz eşya markası Arçelik oldu.

Tezcan Direktörü Asiye Ay Çelik, geçen yıl yaptığı ürün yatırımı ile iç pazarı Türkiye için bir ilk olan Galvalume ile buluşturarak, bu yıl yeni ürünü daha geniş kitle ve sektörlere anlatma çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getirdi. Çelik, "Kaplamasında içerdiği yüzde 55 alüminyum ile yüksek korozyon direncine sahip ve daha ekonomik olan 'galvalume'u ülkemizde de kullanımı yüksek bir malzeme haline getirme hedefiyle çalışmalarını sürdüren marka, emeklerinin karşılığını toplamaya başladı. Kullanıcılarına dayanıklılık ve maliyet açısında büyük avantaj sağlayan Galvalume'u Türkiye'de ilk kullanan beyaz eşya markası Arçelik oldu. Ürünü ısıl etkilere karşı olan dayanıklılığı ve korozif direnci nedeniyile tercih eden Arçelik, Galvalume'u çalışma yapısı itibariyle hem nemli hem de sıcak bir ortama sahip kurutma makinasında kullanmaya başladı" diye konuştu.

Beyaz eşya sektörüne avantaj sağlıyor

Galvalume'un beyaz eşya sektörüne büyük avantajlar sağlayacağını dile getiren Çelik, "Galvalume sahip olduğu yüksek korozyon direnci sebebiyle beyaz eşya içinde kullanılan tüm parçalarda uygulanabiliyor. galvalume'u buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası gibi diğer ürün gruplarında da tercih edilen bir hammadde haline getirmeyi planlıyoruz" dedi. Galvalume'un büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekleyen Çelik, "Kaplamanın içeriğinde birbirine yakın oranlarda bulunan alüminyum ve çinko sayesinde yüksek korozyon dayanımına sahip olan galvalume'u, ekonomik olmasının da getirdiği avantajla büyük ilgi görmeye başladı. Tıpkı dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta beyaz eşya olmak üzere tüm sektörlerde kullanımı yüksek bir malzeme haline getirmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir