Garanti "Premier" ligde

Garanti, OTCQX International Premier piyasasındaki ilk Türk şirketi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti, üst düzey finansal standartları ve etkin bilgi akışını sağlayabilen şirketlerin işlem gördüğü Amerikan Tezgah Üstü Piyasası'nın prestijli pazarı OTCQX International Premier'a dahil oldu. Garanti'den yapılan açıklamaya göre, banka "TKGBY" sembolüyle bugün işlem görmeye başlayacak.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen konuyla ilgili olarak açıklamada şu görüşlere yer verdi: "OTCQX piyasasında işlem görecek ilk Türk şirketi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yıllar önce başlattığımız Amerikan Depo Sertifikaları Programı, bu sayede çok daha geniş bir uluslararası yatırımcı kitlesine ulaşacak ve piyasalardaki bilinirliğimizin artmasına katkıda bulunacak. Atılan bu adım, yatırımcılarla kurduğumuz proaktif, şeffaf ve sürekli iletişime olan bağlılığımızı kanıtlıyor."

OTCQX piyasasında, Garanti'nin saklama bankası ve Ana İrtibat Yetkilisi (Principal American Liaison - PAL) olarak hizmet veren Bank of New York Mellon Saklama Sertifikaları Genel Müdürü Michael Cole-Fontayn da konuyla ilgili olarak, "Depo sertifikalarıyla OTCQX'teki ilk Türk kurumu olan Garanti Bankası'nın kararını çok isabetli buluyor, hitap ettiği yatırımcı topluluğunun daha da gelişeceğine inanıyoruz. Yeni platform, global bir oyuncu olan Garanti'nin marka bilinirliğini daha da artıracak. Biz de bu süreçte desteğimizi sürdürmeyi heyecanla bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir