Garanti'den 'anında mobil imza' işbirliği

Garanti Bankası, müşterilerini "anında" mobil imza sahibi yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Garanti Bankası, Turkcell ile yaptığı işbirliği kapsamında müşterilerini "anında" mobil imza sahibi yapıyor.  

Garanti Bankası açıklamasına göre "Anında Mobil İmza" uygulaması sayesinde, uygun kapasiteye sahip SIM kartı bulunan Garanti Bankası müşterileri, Turkcell bayisine gitmeden sadece Garanti İnternet Şubesi'ne girip başvuruda bulunarak, mobil imzasına kavuşabiliyor. 

Müşteriler, dijital platformlarda ıslak imza yerine kullanılabilen yasal kimlik doğrulama sistemi Mobil İmza ile birçok e-devlet hizmetine erişebiliyor. Garanti İnternet Şubesi, Cep Şubesi ve Paramatikler'de, kimlik doğrulama gerektiren işlemleri çok daha hızlı yapabiliyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, bugüne kadar dijital dönüşümün bankacılık işlemlerine entegrasyonunda sektörde öncü rol üstlendiklerini belirterek, şunları kaydetti: 

"Bu doğrultuda Turkcell işbirliğiyle yürüttüğümüz Mobil İmza hizmetiyle bankamızda bugüne kadar 1 milyonun üzerinde internet şubesi girişi yapılırken 100 binden fazla para çekme işlemi gerçekleştirildi. Şimdi teknolojik gelişmeler sayesinde Mobil İmza hizmetini daha da hızlı hale getirdik. Anında Mobil İmza uygulaması, kullanıcılara birçok işlemde hız ve kolaylık sunuyor. Örneğin, Garanti müşterileri ATM'den daha hızlı para çekebilirken Garanti İnternet ve Cep Şubesi'ne hızlı bir şekilde giriş yaparak işlemleri daha kısa sürede tamamlayabiliyor. Garanti ile Turkcell'in teknolojik üstünlük ve güvenlik deneyimini Türkiye'nin hizmetine sunduğu projenin, daha çok sayıda müşterimize ulaşmasını hedefliyoruz." 

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ise dünya dijitalleştikçe hayatı kolaylaştıran uygulamaların sayısının da arttığına dikkati çekti. Turkcell olarak en önemli odak alanlarından birinin de teknolojiyle bireysel ve kurumsal müşterilerinin yaşamını kolaylaştırabilmek, zenginleştirebilmek olduğunu vurgulayan Kocabaş, şu bilgileri de paylaştı: 

"Turkcell, gerek üstün altyapısı gerekse teknoloji birikimi sayesinde uygulama alanında öncü bir role sahip. 2007'de, Türkiye için bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz Mobil İmza Uygulamamızı, şimdi Garanti Bankası ile kurduğumuz işbirliği sayesinde bir adım öteye taşıyoruz. Yeni sistemle mobil imza aboneliğindeki süreçleri çok daha basit hale getirdik. Anında Mobil İmza olanağıyla Garanti Bankası müşterileri online işlem menüsü üzerinden Mobil İmza aboneliğini başlatıp, işlemi aynı gün içinde sonuçlandırabilecek. Günümüzde zaman ve hız çok değerli. Örneğin, 80'den fazla farklı uygulama kapsamında, 2013 yılında 7 milyon mobil imza atıldı. Bu anlamda insanların hayatına değer katıyor olabilmek büyük mutluluk." 

Bu konularda ilginizi çekebilir