Garanti'den girişimciler için destek paketi

Garanti Bankası KOSGEB ile iş birliği yaparak, teminat sıkıntısı çeken girişimcilere, "KOSGEB İşimi Kuruyorum Destek Paketi" hazırladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığıyla (KOSGEB) işbirliği yaparak, işini yeni kuran ve teminat sıkıntısı çeken girişimcilere, "KOSGEB İşimi Kuruyorum Destek Paketi" ni sunuyor. 

Garanti Bankası açıklamasına göre, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ne katılıp sertifika almaya hak kazanmış, şirket faaliyeti 0-3 yıl arası, yıllık ciro/bilanço büyüklüğü 2 milyon Avro'nun ve çalışan sayısı ise 9 kişinin altında olan girişimciler, Avrupa Yatırım Fonu'nun sağladığı teminat kolaylığıyla Garanti Bankasından kredi alabiliyor.  

Açıklamada, yapılan değerlendirmeler sonucu, kredi kullanacak girişimciye maddi teminat istenmeden, sadece şahsi ya da 3. şahıs kefaletiyle avantajlı dosya masrafı ve düşük faiz oranı imkanları sunulduğu belirtildi. 

Garanti Bankası'nın  bu uygulamayla daha fazla girişimciye finansal destek sağlamayı hedeflediği bildirilen açıklamada, bu uygulamada girişimcilerin 6 aya varan geri ödemesiz dönemli, en az 12 en çok 36 ay vadeli ve 50 bin liraya kadar kredi alabildiği vurgulandı. 

Açıklamada, krediden yararlanan girişimcilerin 6 ay ücretsiz para transferi yapabildiği ve "Bonus Business" kredi kartı kullandıkları takdirde kartlarına anında 25 lira  bonus yüklendiği vurgulandı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Garanti Bankası olarak, girişimcileri desteklemeyi temel görev ve sorumluluklardan biri olarak kabul ettiklerini belirtti. 

Bu bilinçle farklı işbirlikleriyle kredi destek paketlerini geliştirdiklenin ifade eden Karadere, KOSGEB'in Türkiye ekonomisinin gelişimi açısından çok önemli bir kurum olduğunu bildirdi. 

Karadere, KOSGEB girişimcilerine  "KOSGEB İşimi Kuruyorum Destek Paketi"yle avantaj sağlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir