Geleceği Yazanlar ilk mezunlarını verdi

Turkcell’in yerli mobil yazılım seferberliği “Geleceği Yazanlar” ilk mezunlarını verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell’in geçtiğimiz Eylül ayında hayata geçirdiği Geleceği Yazanlar projesi meyvelerini vermeye başladı. 15 bine yakın yazılımcının üye olduğu projede sertifika aşamasına gelindi.

İstanbul ve Ankara'da sınav düzenlendi

Portal üzerinde bulunan herhangi bir işletim sistemine ait tüm eğitimlerini tamamlayan 320 kişiden 68’i İstanbul ve Ankara’da düzenlenen sınava girdi. Sınavda başarılı olan 54 yazılımcı toplamda 61 başarı sertifikası almaya hak kazandı.

Geleceği yazanların en genci 17 yaşında

Sertifika almaya hak kazanan en genç üye 17 yaşında. 3 işletim sisteminde birden (android, iOS, windows phone) sertifika alan bir üye de var.

Turkcell’in, bilişim sektöründeki potansiyeli harekete geçirmek, eğitim veya kurs olanağı bulamayan gençleri geleceğin mesleğine hazırlamak üzere başlattığı yerli mobil yazılım seferberliği Geleceği Yazanlar ilk mezunlarını verdi.

15.000’e yakın yazılımcı üye var

Projeye kısa sürede 15.000’e yakın yazılımcı üye oldu. Android, IOS, Windows Phone işletim sistemlerinden en az birinin tüm eğitimlerini tamamlayan 320 yazılımcıdan 68’i, İstanbul’da (Turkcell Akademi binası) ve Ankara’da (Turkcell Plaza) düzenlenen sınava girdi. Sınavlar Android, IOS, Windows Phone yazılımları olmak üzere 3 ayrı seansta gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yazılımcılardan 54’ü sınavda başarılı olarak “Geleceği Yazanlar Sertifikası”nı aldı. Sertifika alanlar arasında üniversite öğrencileri, yazılımcılar, amatör olarak mobil yazılım geliştirenler ve kurumsal IT profesyonelleri bulunuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir