Haciz kararı kaldırıldı, kredi borcunu ödedi

Çukurova Holding'in Turkcell'e karşı işleme koydurduğu haciz kararının kaldırıldığı bildirildi. Öte yandan Turkcell, Euroasia Telecommunications'a garantörlük ettiği 150 milyon USD'yi ödediğini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ, Çukurova Holding AŞ'nin Turkcell nezdinde kayıtlı mal, hak ve alacakları üzerine ihtiyati haciz uygulanması isteğine ilişkin, söz konusu borcun ödendiği açıklamasını yaptı.

Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi:
"16 Mayıs 2011 tarihli açıklamamızda, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi tarafından tebliğ edilen bir yazı ile Çukurova Holding AŞ'nin şirketimiz nezdinde kayıtlı mal, hak ve alacakları (huzur hakkı, kar payı dahil) üzerine 450 milyon lira tutarında ihtiyati haciz uygulanması istendiğini bildirmiştik. Büyük Mükellefler Vergi Dairesi tarafından 6 Nisan 2012 tarihinde tarafımıza tebliğ edilen yazı ile söz konusu borcun ödendiği bildirilmiş olup, şirketimiz tarafından ilgili haciz kaydı kaldırılacaktır."

Bir diğer açıklamada ise Turkcell'in iştiraki Euroasia Telecommunications Holdings BV'nin kredi borcuyla ilgili olarak garantör olduğu tutarı ödediği duyuruldu.

Açıklamada; "Turkcell, yüzde 55 iştiraki olan Euroasia Telecommunications Holdings BV'nin kredi borcu ile ilgili, garantör olduğu 150 milyon ABD doları tutarındaki ödemeyi 6 Nisan 2012 tarihi itibariyle gerçekleştirmiştir. Şirketimiz, söz konusu garantiden doğan haklarının kullanımı konusunda değerlendirmelerine devam etmektedir" denildi.


 

Bu konularda ilginizi çekebilir