Halk GYO, ofis kuleleri için ruhsat aldı

Halk GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde hayata geçireceği 34 ve 46 katlı iki ofis kulesi ile 8'er katlı üç ticari binanın yer alacağı karma projesi için yapı inşaat ruhsatını aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halk GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde hayata geçireceği ofis ve ticari ünitelerden oluşan projesi için yapı inşaat ruhsatı aldı. 

Halk GYO'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alan yaklaşık 33 bin metrekare yüz ölçümlü arsası üzerinde hayata geçireceği 34 ve 46 katlı iki ofis kulesi ile 8'er katlı üç ticari binanın yer alacağı karma projesi için yapı inşaat ruhsatını aldı. Toplam inşaat alanının yaklaşık 410 bin metrekare olacağı projenin tamamlanmasıyla, Halk GYO'nun gayrimenkul portföy büyüklüğünün 4 milyar lira seviyesine yaklaşması bekleniyor. 

Halk GYO'nun ofis kuleleri, konseptleri itibariyle çağdaş ve İstanbul Finans Merkezi master planına uygun olarak Selçuklu motiflerinin yer aldığı bir proje olarak öne çıkıyor. Halk GYO ofis kulelerinin, yüksek ticari verimlilikte, büyüme projeksiyonlarına cevap verebilecek şekilde esnek bir yaklaşımla, iç konfor, enerji verimliliği ve diğer sürdürülebilirlik kriterlerine uygun olarak tasarlanması diğer öncelikler arasında bulunuyor. 

Dünyada benzer yüksek binalarda kullanılan en son teknolojilerle tasarlanması planlanan Halk GYO ofis kuleleri için, çevre dostu binalarda dünya genelinde en geçerli standart olarak kabul edilen ve ABD Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen, LEED yeşil bina standardı altında "Gold" sertifikası alınması hedefleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir