Hamdi Akın: Hisselerimi satmıyorum

Hamdi Akın, holding sermayesindeki yüzde 17.2 oranında hissesinin satışını düşünmediğini ve şirketinin değerini düşük bulduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, holding sermayesinin yüzde 17.2'sine karşılık gelen 50 milyon lira nominal tutarlı Akfen Holding hissesinin borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) başvuru yaptığı belirtilmişti.

Hamdi Akın konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Akın'ın basın açıklaması şöyle:

"50 milyon lira nominal tutarlı Akfen Holding payının kaydı için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) başvuru yaptığıma ilişkin haberler neticesinde bu açıklamayı yapmak ihtiyacını hissettim. Yaptığım işlem halka kapalı olan hisselerimin halka açık hisse statüsü kazanmasıdır. Bu işlem pahalı bir işlem ve bir bedeli var, bugün düşük bir bedelle bunu yapmayı sağladım. Hisselerin satışını düşünmüyorum ve şirketimin fiyatını da düşük buluyorum.

Hamdi Akın

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı."

Hisseler düşmüştü

Açıklama sonrası Akfen Holding hisseleri 3.77 liraya kadar gerilerken, saat 16:23'te yüzde 2.52 düşüşle 3.87 liradan işlem görüyordu.

Akfen Holding'in internet sitesinde yer alan bilgilere göre, toplam sermayesi 291 milyon lira olan şirkette Hamdi Akın'ın yüzde 68.21 payı bulunuyor.

Cuma günkü kapanışa göre, satışa konu edilebilmesi amacıyla MKK'ya kayıt ettirilen hisselerin piyasa değeri 198.5 milyon lira seviyesinde.

İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akfen Holding'in halka açıklık oranı yüzde 28.3.

Bu konularda ilginizi çekebilir