HemenKiralık’ın gözü yeni pazarlarda

Türkiye’nin en büyük kısa dönemli konaklama platformu HemenKiralık.com, rotasını Doğu Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına çevirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin en büyük alternatif konaklama platformu HemenKiralık.com, bölgedeki pozisyonunu güçlendirmeye devam ediyor. Kısa dönemli konut kiralama endüstrisinde dünya lideri HomeAway ve 212 Ltd. ortaklığında 6,5 milyon TL’lik bir yatırım finansmanını bünyesine katan HemenKiralık, toplam yatırım tutarını da böylece 18 milyon TL seviyesine taşımış oldu.

HemenKiralık Kurucu Ortağı Rina Onur Şirinoğlu, “Son 10 seneye bakıldığında, ülkemizde konaklama yapan kişi sayısındaki büyüme oranı, yatak kapasitesi büyüme oranının yaklaşık 2 katı hızında olmuştur. HemenKiralık’ın almış olduğu bu yatırım, bölgemizdeki alternatif konaklama endüstrisini ileri götürmemize ön ayak olup, arz ve talep arasındaki dengeleri eşitleyecektir. Türkiye ve Orta Doğu bölgesine bakıldığında, kullanım dışı konutların en az 500 bini alternatif konaklama endüstrisine katılabilme özelliği gösteriyor. Hem ev sahiplerine, hem de gezginlere ekonomik fayda sağlayacak bu pazarı, denetlenebilir bir konuma getirmeye yardımcı olmak en büyük hedefimiz. Amacımız halkımızın bütçesine uygun, konaklama fırsatlarını güvenli bir şekilde onlara sunmak” açıklamasını yaptı.

HemenKiralık’ın yabancı markaları Flat4Day.com, ShokakOnline.com, Domiknaden.ru ve Go-Fewo.com’u en çok kullanan ülkeler içinde Türkiye’ye en çok turist gönderen İngiltere, Rusya, Almanya ve Orta Doğu pazarları yer aldığını belirten Şirinoğlu, “Özellikle Orta Doğu bölgesi, yapılan her 6 tatil planından 1’nin online yapılıyor olması ve ortalama rezervasyon sürelerinin 4 gece üstü olmasından dolayı, HemenKiralık için en önemli pazarlardan biri. Bu sebeple, Dubai Turizm Bakanlığı (DTCM) ortaklığı ile birlikte Dubai’de operasyona başlayan HemenKiralık ve Arap markası ShokakOnline, Türkiye ile beraber Ortadoğu stratejisi için de önemli adımlar atmakta” dedi.

“Orta Doğu ve Türkiye pazarlarına HemenKiralık ile beraber girmiş olmaktan çok mutluyuz” diyen Homeaway CEO’su Brian Sharples ise “Türkiye ve Orta Doğu pazarı için, farklı dillerde hizmet veren HemenKiralık, bu bölgedeki en büyük alternatif konaklama platformu. HemenKiralık’ın Türkiye haricinde, Arap Emirlikleri, Sudi Arabistan, Kuzey Afrika ve Rusya pazarlarında da liderlik pozisyonuna ulaşması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerine yer verdi.

HemenKiralık, Türk ev sahiplerinin günlük kiralık konaklama envanterini, dünyanın dört bir köşesinden ziyaretçilerle buluşturduğu gibi, Türk gezginlerini de dünyanın her köşesinden ekonomik ve konforlu alternatif konaklama imkanlarıyla bir araya getiriyor. Türk gezginlerinin en çok tercih ettiği yurt dışı şehirleri arasında Moskova, Amsterdam, Budapeşte, Kiev, Londra, St. Petersburg, Odessa, Atina, Paris, Barselona ve Roma yer alıyor.

Hemenkiralik.com, ekonomik kısa dönemli konut kiralama endüstrisinde Türkiye liderliği yanısıra, Flat4Day ve Shokak-Online markalarıyla Orta Doğu ve Doğu Avrupa’dan ülkemize gelen ziyaretçileri de ekonomik konaklama fırsatlarıyla buluşturuyor. Bölge genelinde 40.000 konutu aşan pazaryeri ile yerel ev sahiplerini ziyaretçileriyle buluşturan HemenKiralık, gezginlere ekonomik ve konforlu kısa dönemli konaklama seçeneklerini güvenli bir şekilde sunuyor. 

Türkiye ve bölgedeki en büyük kısa dönemli kiralık ev, villa, günlük kiralık apart, yazlık ve daire envanterini bünyesinde barındıran Hemenkiralık.com, her ay 100 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi network’ünde ev sahipleriyle buluşturuyor. İstanbul’dan Ankara’ya, Çeşme, Bodrum ve Antalya’dan, turist gözdeleri Bursa, Trabzon ve Sapanca’ya, Türkiye’nin her köşesinde alternatif konaklama fırsatı sunan HemenKiralık, yurt dışında ekonomik ve konforlu konaklamak isteyen yerli müşterilere de servis veriyor.