Hes Kablo, 130 ülkeye ihraç yapıyor

İSO 500 listesinde 11 yıldır sektöründe üst sıralarda yer alan Hes Kablo bugün, 130 ülkeye 152 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatice ŞİMŞEK

KAYSERİ - Kayseri'nin önemli markalarından biri olan Hes Kablo, 40 yılı aşan tecrübesiyle enerji alanında faaliyetine devam ediyor. İSO 500 listesinde 11 yıldır sektöründe üst sıralarda yer alan Hes Kablo bugün, 130 ülkeye 152 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyor.  

Boydak Holding çatısı altında faaliyetlerine devam eden Hes Kablo ,Holding'in yönetim değerleri ve kuralları altında organizasyon yapısını şekillendiriyor. 1974 yılında enerji kabloları üretmek üzere kurulan marka, sektördeki 40 yılı aşan tecrübesiyle ve yaptığı yatırımlarla bugün fiber optik kablo, bakır haberleşme kablosu, enerji kablosu, yüksek gerilim enerji kablosu, alüminyum iletken, emaye bobin teli üretimiyle kablo ve tel sektörüne hizmet veriyor.

Hes Kablo, sektörün ihtiyaçlarını yakından takip ederek uygun ve kaliteli ürünleri müşterilere sunuyor. Firma, kablo üretiminin temel hammaddelerinden olan bakır ve alüminyum filmaşin üretimini, PVC ve HFFR granül üretimini, ambalaj için kullanılan makara, sandık, palet gibi malzemeleri kendi  entegre tesislerinde üretiyor. 

Hes Kablo uluslararası geçerliliği olan sistem ISO 9000, ISO 10002, ISO 14000, ISO 17025, ISO 50001, TS 18001 gibi kalite ve yönetim sistemleri sertifikalarına sahip kurumsal bir firma olmanın yanı sıra; Hes Kablo EsHes tesislerinde üretilen ürünler, ulusal ve uluslararası gözetim firmalarının periyodik olarak yaptığı denetimler sonucu ISO, TSE, VDE, GOST, UKRSEPRO ve KEMA gibi kalite belgelerinin sahibi konumunda…

Son yayınlanan İSO 500 listesinde 68'inci sırada yer alan Hes Kablo, Türkiye kablo üreticisi liderliğini bu liste ile tescillemesinin yanı sıra 2004 yılından bu yana 11 yıldır üst üste kablo sektörünün lideri olarak da İSO listesindeki yerini koruyor. 

Şükrü Kakillioğlu: "Her yıl istikrarlı büyüyoruz"

Yılın ilk 3 çeyreği dikkate alındığında geçen yılın biraz üzerinde ciro sağladıklarını belirten Hes Kablo Genel Müdür Ticari Yardımcısı Şükrü Kakillioğlu, "Yakın bölgemizdeki olumsuzluklardan dolayı ihracat hedefinde bazı sapmalar yaşamış olsak da pazardaki liderliğimizi ve istikrarımızı sürdürmek için yeni yatırımlarımızla birlikte her yıl büyümeye devam ediyoruz.  Hes Kablo olarak ürünlerimizi dünyanın her kıtasından 130 ülkeye ihraç ediyoruz. Bölgemizde ve komşu ülkelerde yaşanan savaş ve istikrarsızlıklara rağmen geçen yıl 152 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Her yıl olduğu gibi 2015 yılını da hedeflerimize yakın veriler ile kapatacağımızı düşünüyoruz" dedi. 

Kakillioğlu: "Ürün gamımız sürekli genişliyor"

Hes Kablo olarak yeniliğe çok önem verdiklerini de belirten Şükrü Kakillioğlu, "Son olarak geçen yılsonunda ürün gamımıza Solar kabloları ekledik. PV1-F solar (fotovoltaik) kablolarımız TS EN 60228 standardına göre üretiliyor. Bu kablolar Sınıf 5 (Flexible) elektrolitik, kalay kaplı bakır tel, güneş panelleri gibi çeşitli fotovoltaik sistem elemanlarının bağlantılarında kullanılmak üzere tasarlanıyor. PV1-F solar (fotovoltaik) kablolarımız UV, ozon ve dış hava şartları dayanımı yüksek, çapraz bağlı, düşük duman yoğunluklu, halojensiz (LSFOH) ve TÜV onaylı. Bu yıl ise fizibilite çalışması tamamladığımız zayıf akım kabloları ve sinyal kabloları alanında yatırımlarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir