IFS'ten Türk Aile Şirketlerine 2T Formülü

Öztürk, Türkiye'deki aile şirketlerine tecrübe ve teknolojiden oluşan 2T formülünü öneriyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın lider kurumsal yazılım firmalarından olan IFS'nin Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk, Türkiye'deki aile şirketlerine tecrübe ve teknolojiden oluşan 2T formülünü önerdiklerini söyledi. 

Aile Şirketleri 2023 “Kalıcı Şirketler Yaratmak” etkinliğinde konuşan Öztürk, Türkiye’deki Aile Şirketlerinin uzun ömürlü ve kontrol edilebilir büyüme stratejisine sahip olabilmesinin formülünü anlattı. Türkiye’deki şirketlerin yüzde 90’ının aile şirketlerinden oluştuğunu ve IFS olarak müşterilerinin de çoğunluğunun aile şirketleri olduğuna dikkat çeken Öztürk, "Aile şirketleri birinci neslin kurduğu şimdi ikinci veya üçüncü neslin başta olduğu şirketlerdir. Bu sorumluluk ile firmayı ve markayı değişen pazar şartlarında ayakta tutup başarılı hale getirmek için daha fazla yardımcı araç gerekiyor. Biz de onlara 2T formülünü öneriyoruz. Yani birinci neslin avantajı tecrübe ise yeni neslin avantajı teknolojiyi kullanabilmesidir. Dolayısı ile yeni kuşaklar teknoloji kullanarak daha az kaynakla, daha hızlı, daha sistematik ve sürdürülebilir şirketler oluşturabiliyorlar" dedi.

Şirketlerdeki asıl meselenin sorunlar değil sorunların kalitesi olduğunu belirten Öztürk, Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi’ni örnek göstererek şirketlerin de sorunlarının bu hiyerarşideki gibi olduğunu, temel operasyonlar düzeyinde yani Maslow üçgenin en altında yer alan ihtiyaç ve sorunlar giderilmeden üçgenin tepesinde yer alan stratejik yatırımlardan bahsedilemeyeceğine dikkat çekti. Öztürk, "Başarılı çok uluslu şirketleri konvansiyonel şirketlerden ayıran önemli hususlardan biri bu şirketlerin temel operasyonel sorunlarını çözmüş, artık diğer ihtiyaçlar ve ince detaylar için çalışmaya başlamış olmasıdır" dedi.

Öztürk, Gartner’ın her yıl açıkladığı ve Uluslararası ERP yazılımlarını değerlendirdiği Magic Quadrant raporunda IFS’in 3 yıldır üst üste ERP alanında lider olan iki firmadan biri olduğunun da altını çizdi.