İğrek Makine, yerli üretim ile takım tezgahı sektörüne girdi

İğrek Makine, "5 Eksen Senkronize Çalışan Büyük Ebatlı CNC Freze Makinesi" ismi verilen makine ile takım tezgahı sektörüne de girdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Avrupa'nın ve Türkiye'nin önde gelen otomobil ve makine üreticilerine kalıp dökümü yapan İğrek Makine, "5 Eksen Senkronize Çalışan Büyük Ebatlı CNC Freze Makinesi" ismi verilen makine ile takım tezgahı sektörüne de girdi. Dökümün içinde özel soğutma kanalları da yaparak dünyadaki muadillerine fark da atan İğrek, ithalatın önünü kesmeyi hedefliyor.

İğrek Makine Üretim ve Planlama Sorumlusu Fatih İğrek, "Hedefimiz ithalatın önüne geçmek. Yerli pazarın da büyük talebi var. Bunu karşılamayı amaçlıyoruz. Büyük makine olduğu için yılda 5 ila 10 adet arasında üretim planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde tezgahımızı çeşitlendirmek de istiyoruz. Üç yıl içinde değişik tiplerini de yapacağız. Esnek üretim gamına sahip butik makine üreticisi olmayı hedefliyoruz" dedi.

Ar-Ge merkezi için resmi başvurusunu yaptı

Yerli takım tezgahı makinesini en yüksek kalitelisine muadil yapmaya çalıştıklarının altını çizen Fatih İğrek; Çin, Tayvan örneklerine göre üstün; İtalyan, Alman ve İspanyol makineleri kadar da kaliteli ve hassas makineler hedeflediklerini vurguladı.

"Fiyatları da uygun tutacağız. En iyi malzemeleri kullandık. Dökümcülükten geldiğimiz için tasarımı çok iyi yaptık. İlerici bir yönü var. Makinemiz endüstri 4.0'a da elverişli" diyen Fatih İğrek, şunları kaydetti:

"Dökümün içinde özel soğutma kanalları yaptık. Bu dünyadaki tüm muadillerine göre farkımız sayılabilir. Tezgahımızda hareketli kızakların alt bölgelerinde soğutma kanalları hazırladık. Isıdan kaynaklanan genleşme engelleniyor. Uzaktan bağlanıp elektronik hatalarını tespit edip müdahale edilebilme imkanına da sahip."

Bir diğer projeleri olan Direk Tahrikli Dik Torna Makinesi üzerinde Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Fatih İğrek, TÜBİTAK destekli bu projeyi de 2017 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Fatih İğrek, ulusal ve uluslarası tüm olumsuzluklara rağmen 2016'yı iyi bir yıl olarak noktalamaya hazırlandıklarının altını çizerek, "Güçlü bir şekilde üretim yapmaya, ülkemiz için çalışmaya ve ülkemizi tanıtmaya devam ediyoruz. Öte yandan resmi olarak Ar-Ge merkezi haline gelmek için başvuru sürecimizi başlattık. Şu an Ar-Ge ekibimiz 30 uzmandan oluşuyor" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir