İktisadi yönetim ekolü olmayı hedefliyor

Ecole İstanbul, özel danışmanlık hizmetleri ile iktisadi yönetim ekolü olabilmeyi amaçlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek SEVAL / İstanbul

Proje yönetimi, finansal yapılandırma ve iş planı hazırlama gibi bilgi hizmetleri sunan Ecole İstanbul, yurtiçi ve yurtdışı firmaların ihtiyaca ve kuruma özel danışmanlık hizmetleri ile İstanbul’da iktisadi yönetim ekolü olmayı hedefliyor.

 
Finans Merkezi adayı İstanbul’un neden iktisadi ve yönetim ekolü veya finans okulu yok diye yola çıkarak, Finans Doktoru, Mr CheckUp Net, İstanbul Ekolü gibi yasal markaları ile stratejik yönetim danışmanlığı, kurumsal eğitimler, expat ve yabancı yatırımcılara danışmanlık, proje yönetimi, hibe, teşvikler, finansal yapılandırma gibi alanlarda iş planı hazırlama gibi bilgi hizmetlerini yürütüyor. Bu hizmetlerine ek olarak da kariyer, yönetim ve KOBİ koçluğu gibi alanlarda dış kaynak kullanan işletmelere ve organizasyonlara çözümler sunuyor.

Departman, şube, mağaza, ekip ve iş yöneticiliğinin yanında, uluslararası deneyimlerle 20 yıllık bir kurumsal ve profesyonel hayat birikimine sahip konu uzmanları ve KOBİCoach, ESNAFCoach, PATRONCoach, KARİYERCoach gibi koçluk alanındaki diğer markaları ile yeni bir dönemi başlattıklarını anlatan Ecole İstanbul kurucusu Cüneyt Dirican, üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri ile işbirliğinde KOBİ’lere koçluk yapmak isteyen girişimcilere ve profesyonel kurumlara, belli bir ajanda ve eğitim sonrası sertifikasyon ile yetkinlik kazandırma ve ayrıca yasal markalarının franchise hakkını kullandırmaya hazırlandıklarını açıkladı. İstanbul’da üç üniversitenin sürekli eğitim merkezi ile eğitim alanında işbirliğini sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Dirican, “Türkiye’nin önde gelen kurumlarının bayi, franchise, acenta yapılanmalarında başta eğitimler olarak çalışmalarını sürdüren firmamızın yurtdışına bilgi hizmetleri ihracına yönelik çalışmaları da devam ediyor. Çalışma imkanları dışında Konsoloslukların Ticari Ateşelikleri ile Türkiye pazarına giriş için rehberlik, araştırma, rapor ve farklı uluslararası danışmanlık firmalarına pazar ve konu uzmanlığı desteğini verebiliyoruz” diye konuştu.
 
‘Uzman ve yetkin koçlara ihtiyaç var’

Mevcut koçluk sertifikasyonlarının uluslararası bile olsa; kariyer, eğitim, yaşam/hayat koçluğu alanında olduğunun altını çizen Dirican, bu anlamda piyasada kurumsal hayatı, KOBİ’lerin ihtiyaç ve çalışma şekillerini bilen uzman ve yetkin koçlara ihtiyaç bulunduğunu belirtti. Franchise fırsatlarının ve eğitimlerinin bu alandaki ihtiyacı dolduracağını vurgulayan Dirican, “Firmaların finans, yönetim, pazarlama gibi ana fonksiyonlarının mevcut durumlarının fotoğrafını da çeken firmamız, geçmiş deneyimleri kapsamında kendine has tarz ve yöntemleri ile bu analizlerin sonucunda danışmanlık hizmetlerini ihtiyaca ve kuruma özel koçluk ve eğitimler ile de pekiştirebiliyor” dedi.