Index Grup, 2014'te 2.7 milyar lira ciroya ulaştı

Geçtiğimiz yılı yüzde 32'lik büyüme ve 2.7 milyar liralık ciroyla kapatan Index Bilgisayar, bu yıl 3.3 milyar lira ciro hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAMZE ŞENER

İSTANBUL - Index, 2014'te yüzde 32'lık büyümeyle 2.7 milyar liralık ciroya ulaştı. Grup, gelecek yıl hedeflerini ise yüzde 22'lik büyüme ve 3.3 milyar lira olarak belirledi. Index Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, "25'inci yılımızı kutladığımız 2014, yatırımlarımızın meyvesini topladığımız bir yıl oldu. Bu yıl seçim sürecine girmemize rağmen hedeflerimizi büyüttük" dedi.

Bilecik, bu yılın yapılacak olan seçimler nedeniyle zor geçeceğini söyledi. Dolarda görülen artıştan, TL ile iş yaptıkarı için olumuz etkilenmediklerini ifade eden Bilecik, "2013 yılında fonksiyonel para biriminde dolardan TL'ye geçmiştik. Satın almamızın yüzde 67'si TL. Kur farkını biz değil, üretici yönetir hale geldi. Çünkü bizim bir dolar bırakacak lüksümüz yok" değerlendirmesini yaptı. Index Grup, bugün 100'den fazla dünya teknoloji markasının Türkiye'deki distribütörlüğünü üstleniyor. Şirketin altyapılarını yenilediklerini ve SAP'ye geçiş aşamasında olduklarını hatırlatan Bilecik, 2015 hedefleri kapsamında şunları söyledi: "Bu yıl lojistik sektöründe yapacağımız yatırımlarımıza devam edeceğiz. Telekom ve katma değerli yatırımlar olarak değerlendirdiğimiz alanlarda da yatırımlarımız sürecek."

Index Grup, 1999 yılından 2014 yılına kadar gelen sürede 49 kat büyüme gerçekleştirdi. Grup Teklos şirketiyle ise 7 milyon dolarlık gelir yakalarken; 2017 yılında ise bu geliri 30 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Grup, Datagate ile birlikte telekom dünyasına da adım atmış; bu anlaşmayla birlikte 10 akıllı cep telefonu üreticisiyle distribütörlük anlaşması yapmıştı. Dört ekran devriyle birlikte şampiyonun akıllı cep telefonları olduğunu söyleyen Bilecik, "Teknoloji trendinde dünyada lider mobil trendler. Akıllı cep telefonlarının ardından tabletler ve smart TV'ler geliyor. Türkiye'de geçtiğimiz yıl 10.5 milyon adet akıllı telefon satıldı. Bu yıl da bu sayının 11.3 milyona ulaşması bekleniyor" açıklamasını yaptı.

Mobilde büyümeye devam

Index Grup Genel Müdürü Atilla Kayalıoğlu ise 2008 yılında pazarda görülen düşüşün aksine sürekli bir büyüme trendinde olduklarını belirterek, "Bizim oyunumuzun adı büyümek. Büyümediğimiz gün işi çok kuralına uydurmuyoruz demektir. Biz de mobil ürünlerle büyümeye devam edeceğiz. Akıllı telefon dışında iwatch gibi ürünlerle kendimize güç katacağız. Türkiye'de ABD ve Almanya gibi ülkelerde olduğu gibi sadece çalışarak iş yapamıyorsunuz. Risk yönetimi bu anlamda çok önemli" açıklamasını yaptı.

Bir günde 204 milyon mail atılıyor

İş hayatında ve günlük hayatta geleceğin gideceği nokta mobil dünya olarak gösteriliyor. Bu anlamda mobilin daha da konsolide olacağı bekleniyor. Dünyada bugün sadece bir dakikada 204 milyon mail, 277 bin tweet atıldığı bilgisini veren Bilecik, "Evlerde kullanılan masaüstü bilgisayar geride kalacak. Taşınabilirde ise artış var. Taşınabilir ve taşınamaz bilgisayarlarda görülen düşüş ise tamamen tablete kaymış durumda" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir