İnova Seramik, pazar ağını genişletmeye odaklandı

İtalya, Yunanistan, Romanya, Arnavutluk, Makedonya ve Azerbaycan'ı pazar ağına yeni ekleyen firma İspanya, Polonya, Rusya, Almanya ile de görüşme içinde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Banyo mobilyalarına uyumlu etajerli lavabo ve tezgah üstü seramik lavabo üretimi gerçekleştiren İnova Seramik, ürünlerinin yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyor. Pazar ağını genişletmek istediklerini dile getiren İnova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Kotan, "Yılda 200 bin adetlik seramik lavabo üretim kapasitesine sahibiz. Ürünlerimiz 10 ülkeye ihraç ediliyor ve ciromuzun yüzde 40’nı ihracat geliri oluşturuyor" ifadesinde bulundu. İtalya, Yunanistan, Romanya, Arnavutluk, Makedonya ve Azerbaycan'ı pazar ağına yeni eklediklerini dile getiren Kotan; İspanya, Polonya, Rusya, Almanya ile de görüşme içinde olduklarını vurguladı.

Ar-Ge çalışmalarına hız veren İnova Seramik'in, mevcut seramikleri incelterek, daha mukavemetli ürünlere odaklandığını dile getiren Kotan, hammadde konusunda dışa bağımlılığı minimize edecek bir çalışma ile çevreye duyarlı ürünler geliştirdiklerini söyledi. Hem estetik hem de kaynakların az kullanıldığı katma değeri yüksek ürünlerin imalatına başladıklarını aktaran Kotan, sadece kalitede değil, hijyende de inovasyonu sağladıklarını aktardı.

Yeni kaplama tekniği ile kalıcı hijyen sağlanıyor

Üretimde uyguladıkları yöntemle mikroskop altında görülebilecek gözeneklerin en az seviyeye indirildiğini ifade eden Kotan, "Öte yandan mikrop ve kirlerin yerleşebilecekleri alanlar yok ediliyor. Geliştirilen kaplama tekniği tamamen inorganik hammaddelerden oluştuğundan, sağlığa ve çevreye zararlı hiçbir kimyasal içermiyor. Uygulanan kaplama, ürünün ömrü boyunca etkisini kaybetmeden hijyen sağlıyor. Çok güçlü deterjan ve kimyasallara ihtiyaç duyulmadan genel temizlik yapılabiliyor" şeklinde konuştu. İnovasyon temelli üretim anlayışıyla pazarda fark oluşturabilecek ürünler imal eden İnova Seramik'in üretimlerini Fine Fire Clay (FFC) teknolojisi ile gerçekleştirdiğinin altını çizin Kotan, "Bu teknoloji, daha büyük ve karmaşık yapıya sahip seramik ürünlerin daha kaliteli, deformasyonsuz ve estetik bir şekilde üretimine olanak sağlıyor” dedi.

"Kaliteli seramik ile Çin hakimiyetine son verilebilir"

Avrupa’da vitrifiye üretiminin minimum düzeye indiğini, böylece bu bölgenin potansiyel bir pazar haline geldiğini aktaran Kotan, “Yakın geçmişe kadar bu pazarın kayda değer kısmında Çin hakimiyeti söz konusuydu. Ancak Türkiye’de üretilen seramik, kalitesi ile bu hakimiyeti bitirmek üzere. Uluslararası pazarda Türkiye ürünlerine duyulan güven artıyor" şeklinde konuştu. Hammadde konusunda dışa bağımlılığın seramik üreticilerini zor durumda bıraktığını kaydeden Kotan, enerji maliyetlerinin yüksek olmasının da küresel pazarda rekabeti olumsuz etkilediğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir