İş adamı Yüksel Yıldırım'a büyük onur

Yüksel Yıldırım, Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü’nü kazanan ilk Türk iş adamı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldırım Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü’ne layık görüldü. Ödül töreni, Meksika’nın Cancún kentinde düzenlenen 2017 Sürdürülebilir Sanayi Zirvesi’nde (SIPS 2017) yapıldı. Yüksel Yıldırım, bu ödülü kazanan ilk Türk iş adamı oldu.

Dünyanın 4 kıtasında, 28 ülkede, 11 farklı sektörde faaliyetleri bulunan Yıldırım Şirketler Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü’nü, ödüle ismini veren Nobel ödüllü kimyager Dr. Dan Shechtman’ın elinden aldı.

Bu uluslararası ödül ilk kez bir Türk iş adamına verildi. Ödül töreni 24 Ekim’de Meksika’nın Cancún kentinde düzenlenen 2017 Sürdürülebilir Sanayi Zirvesi’nde (SIPS 2017) gerçekleşti. Zirvede dünyanın dört bir yanından sanayi, akademi, araştırma kuruluşlarının liderleri bir aradaydı. Ödül, sanayide var olan uygulamaların üzerine çıkarak yeni teknolojileri ve yeni iş yapış biçimlerini uygulayan, global sürdürülebilir gelişime katkı sağlayan öncü iş insanlarına sunuluyor.

Yüksel Yıldırım, zirvede yaptığı ödül konuşmasında şunları söyledi:
“Bu ödülü kazanan ilk Türk iş adamı olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Heyecanlıyım, söyleyecek fazla bir şey bulamıyorum. Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü benim için büyük bir onur ve sürpriz oldu. Bu ödülü, beni destekleyen ve şirketimizi hem Türkiye’de hem de yurt dışında en hızlı büyüyen Gruplardan biri yapan ekibim adına kabul ediyorum. Ayrıca 10 gün önce kardeşim Mehmet Yıldırım’ı kaybettim. Bu ödül, çok ani gelen bu kaybın sebep olduğu acıyı az da olsa hafifletti. Bu ödül için tekrar çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha fazla kararlılık ve özveriyle çalışarak, bu ödülün bir tesadüf olmadığını tüm dünyaya göstereceğime söz veriyorum."

Yüksel Yıldırım ayrıca zirvenin ikinci gününde, sanayi ve bilim insanlarının katıldığı bir oturumda Yıldırım Şirketler Grubu’nun endüstriyel, finansal, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları üzerine bir konuşma yaptı.